Hoogerland tweede in La Marseillaise
zondag 31 januari 2010 om 16:51

De Grand Prix de La Marseillaise is dit jaar gewonnen door Jonathan Hivert. De renner van Saur-Sojasun bleef in de wedstrijd over 139 km, met start en finish in Marseille, Johnny Hoogerland voor. Samuel Dumoulin van Cofidis legde beslag op de derde plaats.

Drie renners kleurde lange tijd de koers, Julien El Farès (Cofidis), Jussi Veikkanen (Française des Jeux) en Vacansoleil-renner Lieuwe Westra, zij gingen er al na 10 kilometer vandoor en bereikte een maximale voorsprong van bijna zes minuten. Met nog 20 kilometer te gaan bleef Westra als enige over van de vluchters. In het peloton hielden de renners de benen niet stil en zo sloten drie renners zich aan bij ‘Het Beest’, waaronder ploeggenoot Brice Feillu. De vier koplopers bouwde een voorsprong op van een kleine minuut. In de laatste 10 kilometer sloot er een groep met Vacansoleil-renner nummer drie, Johnny Hoogerland, zich bij de koplopers aan. Uiteindelijk was het een groep van zes die om de zege streden. De Fransman Jonathan Hivert, vorig jaar nog actief voor Skil-Shimano, toonde zich hiervan de rapste. Elf tellen later won Romain Feillu (Vacansoleil) de sprint van het peloton en werd daarmee 10de.

Ploegleider Michel Cornelisse zag een mooie koers: “Westra reed heel goed en met twee man mee in de uiteindelijke kopgroep van acht lieten we zien zeer sterk in de breedte te zijn. Met Brice Feillu op plek acht en Romain Feillu op plek tien komt dit ook in de uitslag terug. Johnny wordt in de laatste meters voorbij gesprint maar dat hij er meteen staat is fantastisch.”