Hoogerland voor 2300 euro gekort op salaris
woensdag 31 december 2014 om 18:34

Hoogerland voor 2300 euro gekort op salaris

Johnny Hoogerland had zijn laatste uren in dienst van de Italiaanse wielerploeg Androni Giocattoli waarschijnlijk anders voorgesteld. De voormalig Nederlands kampioen is om twijfelachtig reden gekort op zijn decembersalaris. De ploeg van manager Gianni Savio heeft zo’n 2300 euro te weinig gestort op de bankrekening van de Nederlander.

“Het gaat om ongespecificeerde inhoudingen waar wij vraagtekens bij hebben”, zegt Frank Kwanten, manager van Hoogerland, tegen WielerFlits. “Johnny heeft altijd netjes salaris ontvangen. Bij zijn laatste salaris kreeg hij ineens niet hetzelfde bedrag, dat is raar.” Volgens Kwanten is het lastig communiceren met de Italianen. “Als je internationale renners aantrekt, moet je ook zorgen dat je ploeg daar op is ingericht. Wij moeten nu zelf zorgen voor een vertaling van de loonspecificatie. De ploeg verschuilt zich achter de inhoudingen en het Italiaanse recht.”

Hoogerland vroeg vanochtend met een boze tweet om advies van UCI-voorzitter Brian Cookson. Ploegmanager Savio bracht daarop een persbericht naar buiten. De Italiaan dreigt Hoogerland aan te klagen voor smaad en laster. De 90.000 euro salaris zegt hij “volledig en zonder vertraging” te hebben betaald. Kwanten bevestigt dat Hoogerland op 29 december slechts 1910 euro ontving in plaats van 4300 euro. Savio wijt de loonkorting aan belastingen en premies.

“Het is jammer dat dit nu misloopt. Johnny is altijd goed behandeld door de ploeg”, benadrukt Kwanten. De miscommunicatie die het jaar van de 31-jarige renner kenmerkt, was een reden om weer bij een Nederlandse ploeg aan de slag te gaan. Om middernacht is de overstap naar Roompot Cycling van kracht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.