Houdt Europees reisverbod Amerikaanse wielrenners uit koers?
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juni 2020 om 19:59

Houdt Europees reisverbod Amerikaanse wielrenners uit koers?

De EU maakt op 1 juli bekend voor welke landen het reisverbod wordt opgeheven. Goed nieuws, maar het is nog allerminst zeker dat de Verenigde Staten tussen deze landen zal zitten. Het aantal coronagevallen ligt in de Verenigde Staten namelijk nog steeds hoog. En dat zorgt mogelijk voor problemen bij enkele Amerikaanse wielrenners.

Volgens de New York Times heeft de Verenigde Staten de lijst niet gehaald omdat er dagelijks nog meer dan 100 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners zijn. De krant meent echter wel dat er uitzonderingen worden gemaakt voor gezondheidsmedewerkers, studenten, diplomaten en mensen die wegens familieredenen weer terug naar Europa moeten reizen. Wielrenners voldoen dus niet aan deze criteria.

Een aantal wielrenners, waaronder Sepp Kuss en Chad Haga, vertoeven al in Europa, maar voor onder meer Tejay van Garderen, Brandon McNulty, Neilson Powless en Quinn Simons kan het wel eens lastig worden om terug naar Europa te reizen, meent CyclingNews. Zij dreigen ook de belangrijke trainingskampen in aanloop naar de grote rondes met hun teams te moeten missen.

EF-baas Jonathan Vaughters bevestigde aan het nieuwsmedium dat zijn ploeg er alles aan doet om de coureurs voor 1 juli terug naar Europa te halen, omdat het anders nieuwe onzekerheden met zich meebrengt. Ben King (NTT Pro Cycling) slaagde er vorige week nog wel in om van de Verenigde Staten naar Italië te reizen.

Eind mei vreesden Colombiaanse wielrenners eveneens om niet meer in Europa te geraken, maar toen regelde de Colombiaanse wielerbond een chartervlucht om de coureurs naar Europa te halen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.