Howard wint onstuimige en ultrakorte Clásica de Almeria
Leigh Howard - foto; Sirotti
zondag 14 februari 2016 om 15:10

Leigh Howard is winnaar geworden van een bijzondere editie van de Clásica de Almeria. De Australiër van IAM Cycling kwam na zes plaatselijke rondjes op een finishcircuit (in totaal 21 kilometer) als eerste over de streep. De Spaanse 1.1.-koers was eigenlijk 184 kilometer lang, maar werd vanwege de stormachtige wind al na iets meer dan een uur stilgelegd en gereduceerd tot een veredeld criterium.

Howard maakte zich met een aantal andere renners los van het peloton en bleef op de streep de Rus Alexey Tsatevich (Katusha) net voor. De Let Aleksejs Saramotins maakte het feestje voor IAM Cycling compleet door als derde te eindigen. Raymond Kreder kwam op vijf seconden als zesde over de streep, vlak achter de Franse sprinters Bryan Coquard en Nacer Bouhanni.

De organisatie besloot in eerste instantie de eerste vijftien kilometer geneutraliseerd af te werken, maar dat bleek niet voldoende. Door de harde wind en zandstormen was verder koersen onmogelijk. Renners werden per auto naar de finish vervoerd en daar kwam na zes rondjes van 3,5 kilometer Howard als winnaar uit de bus.