Hugh Carthy: “Eindigen met een hoogtepunt voor de vakantie”

maandag 24 juni 2019 om 12:42
Hugh Carthy: “Eindigen met een hoogtepunt voor de vakantie”

foto: Cor Vos

Nog een keer schitteren voordat hij op vakantie ging. Dat had Hugh Carthy in zijn hoofd geprent in de slotfase van de Ronde van Zwitserland. En gisteren slaagde hij met verve: in de zware rit over de Nufenenpas, Gotthardpas en Furkapas soleerde hij op indrukwekkende wijze naar de zege.

“Op de eerste klim voelde ik dat de benen, het lichaam en hoofd goed waren. Het was als een tijdrit – dezelfde voor iedereen – met slechts één inspanning per klim”, blikte Carthy terug op zijn zegetocht, die in de beginfase van de etappe begon en liefst honderd kilometer standhield tot aan de finish in Ulrichen, district Goms. “Je moest gewoon geloven dat je het kunt.”

“In de etappe naar de Gotthardpas was ik verschrikkelijk. Mijn hoofd, benen en lichaam waren moe en ik wilde gewoon op vakantie en een streep zetten onder het eerste deel van het seizoen. In de tijdrit voelden de benen al beter. En dit was mijn laatste kans en ik wilde met een hoogtepunt eindigen voordat ik op vakantie ging”, aldus de Brit, die tevens de bergtrui mee naar huis nam.

Getalenteerd
Ook ploegbaas Jonathan Vaughters van EF Education First was gelukkig voor zijn renner. “We namen Hugh aan als een van de meest getalenteerde Britse klimmers van zijn generatie. Maar zoals bij veel langere, slanke renners duurde het wat langer om de kracht te ontwikkelen die nodig is voor de snelheid van WorldTour-koersen.”

“Dus in de afgelopen drie seizoenen wisten we altijd al dat Hugh het talent had om dit te kunnen. Het was een kwestie van geduld en werken aan de eigenschappen die hij had. Ik ben ongelooflijk blij voor hem en voor de hele ploeg. Hij wist wanneer hij moest aanzetten en het wierp zijn vruchten af. Huge!”, aldus Vaughters.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.