Hugo Hofstetter oppermachtig in openingsrit Tour de l’Ain
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 18 mei 2018 om 18:45

Hugo Hofstetter oppermachtig in openingsrit Tour de l’Ain

Hugo Hofstetter is de winnaar geworden van de openingsrit van de Tour de l’Ain. De sprinter van Cofidis was na een etappe van 166,5 kilometer veruit de snelste in de massasprint. Hij verwees Lorrenzo Manzin naar de tweede plaats.

De kopgroep ontstond al vroeg: Isaac Canton Serrano (Polartec-Kometa) kreeg bijval van Dimitri Bussard (Zwitserse selectie) en Juan Pablo Villegas (Manzana Postobon). Jan Tschernoster van de Duitse selectie bleef lang tussen beide groepen in zwemmen maar wist de aansluiting te maken. Op dat moment was Villegas alweer gelost.

Het peloton gaf de drie leiders maximaal vier minuten voorsprong. Canton Serrano bleef het langs over van de vlucht. Hij werd op ruim dertig kilometer van de streep in de kraag gevat. Bij het oprijden van de lokale ronde werd even aangevallen, maar Cofidis bracht alles weer samen, waarna het uitdraaide op een massasprint. Groupama-FDJ nam daarin de kop, maar het was Hugo Hofstetter die met een indrukwekkende sprint zich tot eerste leider liet kronen. Het is voor Hofstetter zijn eerste profzege.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2018 19:05
Calmejanes derde plek zegt alles over het veld hier.
18 mei 2018 19:14
Idd. Maar voor wie reed Groupama?
18 mei 2018 21:20
Mooi voor Hofstetter na al die ereplaatsen.
19 mei 2018 00:33
De dag die je het hele voorjaar wist dat zou komen!
En inderdaad groupama voor wie dan?
19 mei 2018 14:19
In theorie voor Benjamin Thomas. Is hun snelste man aan de start hier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.