Huub Duyn begin mei weer terug in koers
dinsdag 27 april 2010 om 11:31

Huub Duyn begin mei weer terug in koers

Begin maart reed Huub Duyn hard achterop een auto in de Ronde van Murcia en liep hierbij meerdere breuken in het gezicht op. Duyn, rijdend voor het Duitse NetApp, denkt op 6 mei zijn rentree weer te kunnen maken. De voormalig Garmin-renner laat aan Wielerflits weten weer volle bak te trainen, maar hierna nog wel erg vermoeid te zijn.

De eerste tijd mocht Duyn niks doen na zijn val. “Na twaalf dagen inactiviteit mocht ik weer voorzichtig beginnen met op de rollen wat te fietsen. Weliswaar met een hele lage hartslag, omdat de druk in m’n hoofd niet te groot mocht worden. Dit ging al vrij snel vlot. En na een paar dagen rollen, alweer buiten gefietst.”

Desgevraagd laat Duyn weten dat de trainingen al vrij snel de goede kant op gingen, echter speelt vermoeidheid hem nog parten na een training. “In het begin moest ik me inhouden, maar ben al snel weer langere trainingen gaan doen tot vijf uur. Ik merkte wel dat vooral het herstel niet zoals normaal is. Ook werd mijn oog vaak dik als ik wat langer getraind had. Na drie goede trainingsweken van rond de 20 uur per week, was ik gewoon erg moe.”

“Ik slaap nog steeds erg veel, en merk na een paar goede trainingsdagen dat ik even pas op de plaats moet maken. Doordat ik meerdere breuken heb (twee aan de oogkas en drie aan de neus, red.) heeft het lichaam veel energie nodig om dat te doen herstellen. Hierdoor is het herstel een stuk minder, zeker na een langere training.”

De afgelopen twee weken heeft de renner, die zijn opleiding kreeg bij de beloftenploeg van Rabobank, langzaam de trainingsintensiteit verhoogd en traint hij nu volle bak. “Helaas voel ik mij nog steeds na zo’n training meer moe dan normaal.”

De rentree is aanstaande en zal naar alle waarschijnlijkheid in Polen zijn. “Zoals het er nu uitziet zal ik over twee weken weer terug in actie komen in wedstrijden. We rijden een etappekoers in Polen (Grodow Piastowskie, van 6 tot en met 9 mei, red.). hierna volgt de Batavus Pro Race, Tour de Rijke en eind mei de Bayern Rundfarht. Geduld is een schone zaak, het zal nog wel even duren voordat ik weer volledig belastbaar ben en de goede vorm zal vinden. Ik hoop dat dit nu snel komt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.