IAM Cycling-renner Pellaud vlak voor Vuelta aangereden door auto
foto: Sirotti
donderdag 20 augustus 2015 om 17:03

IAM Cycling-renner Pellaud vlak voor Vuelta aangereden door auto

Enkele dagen voor de Vuelta a España is Simon Pellaud aangereden. De Zwitserse renner van IAM Cycling reed in Málaga voor het ziekenhuis toen hij geschept werd door een auto. Pellaud kan wel gewoon van start gaan aan de rittenkoers.

Pellaud vertelde donderdag over het ongeluk. “Gelukkig gebeurde het pal voor de deur van het ziekenhuis, zodat ik veel sneller hulp kreeg”, schrijft het ANP. De IAM Cycling-coureur had net een bus ingehaald. “Toen werd ik best wel hard aangereden door een auto. Ik lag op de grond.”

De doktoren uit het ziekenhuis waren snel ter plaatse en constateerden geen botbreuken. Enkele blauwe plekken en sneeën in het gezicht weerhouden de 22-jarige Pellaud er niet van te starten in Puerto Banús.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2015 17:12
Het is wat met die renners. Ze worden bij bosjes van de fiets gereden. Maar als hij een bus inhaalde zou hij dan zelf nog wat roekeloos geweest zijn? Of overinterpreteer ik dit een beetje.
20 augustus 2015 17:14
Ik neem aan dat de automobilist niet verwachtte, dat er een wielrenner een bus zou inhalen. Dat zie je ook niet elke dag. Gelukkig niks ernstig.
20 augustus 2015 17:44
We weten ook niet of de bus aan het rijden was natuurlijk. Misschien stond die net stil aan een halte toen Pellaud die inhaalde.
20 augustus 2015 18:53
Volgens PCS is Pellaud de aller'slechtste'/minst ervarene renner van het hele peloton. De volle 0 punten!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.