Ian Stannard: “Ik moest wel pokeren”
Sirotti
zaterdag 28 februari 2015 om 18:25

Ian Stannard: “Ik moest wel pokeren”

Ian Stannard heeft op indrukwekkende wijze zijn titel in de Omloop het Nieuwsblad verdedigd. De Brit versloeg drie renners van Etixx-Quick-Step. “Ik moest wel pokeren”, zegt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Ik kon lang makkelijk achteraan volgen. Op het einde heb ik serieus afgezien.”

“Ze begonnen langs alle kanten aanvallen op te zetten en ik moest als eenling natuurlijk alles alleen klaren. Ik verwachtte die aanval van Boonen, want hij had zich al een tijdje in mijn wiel gezet. Ik kon de kloof met hem redelijk snel dichten. Daarna was het de beurt aan Niki Terpstra. Ik slaagde er opnieuw in om hem te gaan halen. Ik ging uiteindelijk zelf eens aan en kreeg Terpstra als enige nog in het wiel. Ik wist dan dat het zou uitdraaien op een sprint met twee. En natuurlijk ging ik liever naar de meet met Niki dan met Tom. Hij ging als eerste aan en ik kon uit zijn wiel kruipen en hem voorbij gaan. Ik ben blij dat ik het opnieuw heb kunnen afmaken.”

Dankzij zijn zege vandaag stijgen de verwachtingen voor de rest van het klassieke voorjaar. “Eerst maar zien dat ik dit jaar recht kan blijven”, countert Stannard. “Ik kende vorig jaar enorm veel pech in Gent-Wevelgem, toen ik een breuk opliep aan de ruggenwervel. Mijn doel is te schitteren in Parijs-Roubaix en dus moet ik er dit jaar alles aan doen om nu niet in de lappenmand te belanden zoals me vorig jaar overkwam.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2015 18:31
Dit is een renner die het spelletje helemaal snapt. Quick Step reed zich leeg en opende de finale de vroeg, en op het juiste moment kon Stannard ze één voor één van zich af schudden.
Ik hoop dat zijn seizoensvervolg vlekkeloos verloopt, want dan hebben we er toch een sterke speler bij.
28 februari 2015 18:43
Hij heeft het gewoon gespeeld zoals het als éénling in de groep van 4 gespeeld moest worden.
De slimste van de 4 vooraan.
28 februari 2015 18:44
Leuk voor Knaven ook dit! Die heeft hem toch goed kunnen coachen nog
in deze lastige situatie.
28 februari 2015 18:58
@Roberto, belangrijker nog: de sterkste!
28 februari 2015 19:02
Wat een krachtpatser, rijdt heel Quickstep KO! Excuustruus Boonen werd compleet uit het wiel gereden na zijn eigen wanhoopsdemarage en vervolgens in de commentaren zeveren ' we hadden niet moeten demarreren' ; waarom zelf demareren dan? Hij moest en zou winnen, niet dus! Hulde voor Ian!!
28 februari 2015 19:08
@heuvelcolombia
Uiteraard..
28 februari 2015 19:17
@ DeGroteMolen: Boonen geeft ook gewoon toe dat ze een fout gemaakt hebben, hijzelf incluis...
28 februari 2015 19:51
Hij deed precies zoals de Cauwer het zei. in het wiel zitten en als ze naar achter kijken ook naar achter kijken want er zal wel wat te zien zijn dan zeker. En dan ze alle 3 erop leggen. Wat enorm sterk!
28 februari 2015 21:02
Mooiste overwinning van het jaar tot nu toe!!!
28 februari 2015 21:30
Mooiste overwinning? Zoveel moois vind ik er niet aan hoor. 40km in het wiel zitten, en dan winnen, tja, dat vind ik niet mooi. Hij heeft wel gewonnen, dat wel. Maar als je het mooi vindt, dan is het vast eerder uit leedvermaak. QS heeft als je het mij vraagt heel wat fouten gemaakt. Maar wie vraagt mij iets?
28 februari 2015 22:42
@Braakbal, als je het vervelend vindt dat iemand 40km in het wiel zit en dan wint, dan ben je zeer zeker geen fan van sprinters... Die rijden het liefst slechts één meter aan de leiding: en dat is de laatste.
Het was zeer zeker spannend en het kon ieder moment keren. Ik vond het een mooie race!
28 februari 2015 22:50
@Braakbal
Zeer verstandelijke en verdiende overwinning.
En 40 km in het wiel zitten!! met wat zijwind en wind in de rug.
Moest Ian Stannard dan niet alert zijn en werd hij meegezogen of moest hij zelf rijden om het al hoge tempo te kunnen volgen, ik denk het tweede.
28 februari 2015 23:14
40 km in het wiel zitten. Dat is tactiek. De mannen van Etixx moesten wel rijden.
28 februari 2015 23:48
Het is gewoon van allen. Stannard zat zeer bij de allersterksten in koers, heeft het snugger gedaan en (wellicht met name) geprofiteerd van het oliedomme luxeprobleem-koersen van QS.
Stannard afbranden op in het wiel zitten geeft natuurlijk geen pas want de beste beult bikkelt heel wat op kop in zijn koersen.
1 maart 2015 14:06
De Boonen van een paar jaar terug zou dit zonder enig probleem hebben afgemaakt, hetzij alleen hetzij in de sprint. Boonen is gewoon de laatste jaren iets minder geworden en dat is geen schande. Straks zal het bijzonder lastig worden voor Boonen om partij te bieden als de grote jongens Vanmarcke, Cancellara en Sagan echt het gas open draaien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.