IJzersterk slot levert Demi Vollering nieuwe zege op: “Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken”
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 13:05

IJzersterk slot levert Demi Vollering nieuwe zege op: “Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken”

Aan de eerste tussenpunten moest ze nog tijd prijsgeven, maar aan de finish kwam Demi Vollering toch andermaal als winnares uit de strijd in de Ronde van Zwitserland. De renster van SD Worx-Protime zegevierde – een dag na haar overwinning in de openingsrit – in de klimtijdrit naar Villars-sur-Ollon.

Dit deed Vollering na een fabelachtig laatste deel, waarin ze een achterstand van 23 seconden op Elisa Longo Borghini wist om te buigen in een voorgift van achttien tellen. “De laatste klim was heel zwaar”, begon ze haar relaas in het flashinterview. “Ik zag bij het tussenpunt dat ik slechts derde was, maar daarna kwam het gedeelte waar ik ook echt wilde pushen, tot de limiet.”

“Ik weet van mezelf dat ik me in de finale van een tijdrit helemaal leeg kan rijden. Dat heb ik gedaan en gelukkig was het genoeg voor de overwinning. Ik loop ook wat verder uit in het algemeen klassement. Daar ben ik ook blij mee”, is Vollering uiteraard in een goede bui.

Pieken naar hoofddoelen
Vollering boekte vandaag haar tweede opeenvolgende zege en haar tiende sinds begin mei. Het gaat de laatste weken kortom crescendo met de 27-jarige ronderenner. “Ik voel me goed. Ik ben zeker nog niet in topvorm, aangezien dit geen ronde is om naar te pieken.”

“Maar ik ben wel verrast door mijn huidige vormpeil. Daar ben ik heel blij mee. Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken richting mijn allergrootste doelen”, doelt ze op de Olympische Spelen en de Tour de France Femmes.

foto: Cor Vos

“Als je naar het klassement kijkt, dan sta ik er inderdaad goed voor”, laat ze ook nog weten via haar werkgever. “Het wordt voor onze ploeg vooral een opdracht om de komende twee dagen geen grote groep te laten wegrijden. We hebben goede rensters die op het terrein van de komende dagen goed uit de voeten kunnen. Voor sommige rensters in onze ploeg liggen hier ook nog kansen op succes. Ik hoop dat we nog twee goede ritten kunnen rijden. Daar heb ik veel vertrouwen in.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.