Ilan van Wilder hoopt podiumplaats vast te houden in slotetappe L’Avenir

zondag 25 augustus 2019 om 07:00
Ilan van Wilder hoopt podiumplaats vast te houden in slotetappe L’Avenir

Ilan van Wilder - foto: Jan Brychta

Ilan Van Wilder maakt momenteel een uitstekende indruk in de Tour de l’Avenir. Na negen etappes staat de 19-jarige Belg op het podium. Met nog een bergetappe voor de boeg hoopt Van Wilder zijn podiumplaats te verdedigen: “Ik hoop deze podiumplaats vast te houden.”

“Die gele trui is te sterk gebleken”, gaat hij verder met zijn verhaal. “Dat bleek vandaag ook maar weer. Hij is gewoon te sterk. Die Italiaan die voor mij staat, Aleotti, die is ook iets sterker gebleken. Dus richt ik mij op het podium. Daar zou ik heel erg tevreden mee zijn.”

“Natuurlijk kunnen ze allebei een slechte dag hebben. Dan kan ik nog wat stijgen. Maar ik kan zelf natuurlijk ook nog een slechte dag krijgen.” Toch gaat de Belg daar niet vanuit, Van Wilder voelt zich na negen dagen nog relatief goed: “Ik ben nog nooit zo diep gegaan als vrijdag, echt nog nooit. Toch voelde ik me zaterdag weer beter, dus ik heb goede hoop. Natuurlijk begint de vermoeidheid toe te slaan, maar dat zal bij iedereen zo zijn.”

De bescheiden Van Wilder had niet verwacht mee te dingen voor het podium in de Franse Toekomstronde: “Ik wilde mezelf niet teveel druk opleggen, want ik ben pas eerstejaars belofte. Ik had mezelf als doel gesteld om voor een top-15-plaats te gaan, misschien een top-10-plaats. Maar dit, nee, dat had ik zeker niet verwacht.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.