Ilan Van Wilder komt goed weg na val in Challenge Mallorca
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 26 januari 2023 om 09:07

Ilan Van Wilder komt goed weg na val in Challenge Mallorca

De Trofeo Calvià, de openingsmanche van de Challenge Mallorca, werd gisteren ontsierd door de nodige valpartijen. Zo gingen meerdere renners van UAE Emirates tegen de vlakte, maar ook Ilan Van Wilder (Soudal-Quick-Step) maakte kennis met het asfalt. De schade blijkt echter mee te vallen voor de beloftevolle ronderenner.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De 22-jarige Van Wilder kwam al vroeg in de Trofeo Calvià ten val en bleek niet in staat om verder te koersen. De ploegleiding van Soudal-Quick-Step heeft inmiddels aan Het Laatste Nieuws laten weten dat de Belg geen breuken heeft opgelopen. De schade blijft beperkt tot enkele schaafwonden.

Van Wilder, die deze week nog enkele manches van de Challenge Mallorca wil meepikken, komt sinds november 2021 uit voor de ploeg van manager Patrick Lefevere. Daarvoor reed de jonge renner voor Team DSM, maar Van Wilder vertrok na heel wat gesteggel vroegtijdig bij de formatie van Iwan Spekenbrink.

Vorig jaar speelde Van Wilder in de Vuelta a España als luitenant een zeer belangrijke rol voor Remco Evenepoel, de latere eindwinnaar. In de Tour de La Provence (6e) en de Ronde van Burgos (5e) wist Van Wilder zelf ook zijn neus aan het venster te steken als klassementsman.

Geef een reactie