Ilan van Wilder slaat toe in Vredeskoers

Door , zaterdag 8 juni 2019 om 16:45
Ilan van Wilder slaat toe in Vredeskoers

foto: Jan Brychta

Ilan van Wilder heeft indruk gemaakt in de Vredeskoers door de zware bergetappe met aankomst in Dlouhé Strané te winnen. De 19-jarige coureur verwees Clément Champoussin en Mauri Vansevenant naar de plaatsen twee en drie. Stefan Bissegger kon op de slotklim niet volgen, maar wist de schade beperkt te houden. De Zwitser behoudt de leiderstrui met nog één etappe te rijden.

Twee coureurs wisten de dag van kleur te voorzien. Daan Hoole en Vojtech Repa vonden elkaar vroeg in de etappe en gingen misschien tegen beter weten in op zoek naar de etappezege. De twee reden een maximale voorsprong van twee minuten bij elkaar, maar zagen met nog tachtig kilometer te gaan de Rus Igor Sodorov de aansluiting maken. Het aansluiten van de Rus zorgde niet voor nieuwe energie in de kopgroep, want snel daarna werden zij weer teruggepakt.

Daarna was het wachten op de zware slotklim, waar Marc Hirschi vorig jaar wist te winnen. Eenmaal op de slotklim moest leider Bissegger passen. De Zwitser kon het strenge tempo van de Noren, die voor Andreas Leknessund reden, niet meer volgen: toch zou hij maar vijftien seconden verliezen op de uiteindelijke winnaar. Daardoor behield Bisegger zijn leiderstrui.

Stefan Brisegger staat nog altijd aan de leiding- foto: Jan Brychta

Vooraan bleven uiteindelijk Champoussin, Leknessund, Unai Cuadrado, Van Wilder, Vansevenant, Prodhomme en Lars van den Berg over. Van hen bleek Van Wilder uiteindelijk over het beste eindschot te beschikken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.