Iljo Keisse gaat voor Tokio 2020: “Een olympische droom gooi je niet zomaar weg”
foto: Luc Claessen/Getty Images
maandag 19 november 2018 om 10:08

Iljo Keisse gaat voor Tokio 2020: “Een olympische droom gooi je niet zomaar weg”

Afgelopen zondag wist Iljo Keisse voor de zevende keer in zijn carrière de Zesdaagse van Gent op zijn naam te schrijven. “Wat heb ik dit gemist”, klonk zijn reactie tegen Het Nieuwsblad.

Dat Keisse het gemist heeft, blijkt uit zijn toekomstplannen. “Een olympische droom gooi je niet zomaar weg”, geeft de Belg aan dat deze droom er nog steeds is. “Het zijn de selectiecriteria die het voor mij nu onmogelijk maken om te gaan.”

Dit is een punt voor Keisse om aan te werken. “Ik pak hier nu honderd UCI-punten en ik ben van plan meer wedstrijden te rijden. Dan zal ik toch aan die 250 punten komen, zodat ik kan inspringen in wereldbekers, maar dan zal ik wel toestemming moeten vragen aan Patrick Lefevere”, houdt de renner van Deceuninck-Quick-Step een slag om de arm.

In een eerder stadium gaf de hardrijder nog aan tegen WielerFlits dat Tokio niet meer haalbaar was. “Dat ik moest passen voor de Tour na een bloeding tussen de longvliezen, stuurde mijn plannen in de war. De koppelkoers in Tokio is niet meer haalbaar”, waren zijn woorden destijds.

Bondscoach Peter Pieters is blij met de keuze van Keisse om voor deelname aan de Olympische Spelen te gaan. “Hoe breder de selectie, hoe beter. En Iljo is nog altijd een kanjer die bewijst dat hij nog niet versleten is. We bekijken wat mogelijk is”, lijkt ook vanuit de bond de deur open te staan voor Keisse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.