Ilnur Zakarin tekent tweejarig contract bij CCC

vrijdag 9 augustus 2019 om 15:08
Ilnur Zakarin tekent tweejarig contract bij CCC

foto: Cor Vos

Ilnur Zakarin verlaat komende winter na vijf seizoenen Katusha-Alpecin voor CCC, waar hij een tweejarig contract heeft getekend. Bij de Poolse WorldTour-formatie is de Rus de beoogde klassementsrenner voor de grote ronden.

Zakarins transfer naar CCC hing al langere tijd in de lucht. Al begin juni werd gewag gemaakt van een mogelijke overstap van de 29-jarige Rus, die de afgelopen jaren al het podium haalde in de Vuelta a España en ritten won in de Giro d’Italia en de Tour de France. Vandaag maakte de Poolse ploeg de komst van Zakarin definitief bekend.

“We zijn zeer verheugd dat we Ilnur Zakarin naar CCC hebben aangetrokken voor de aankomende seizoenen”, liet ploegbaas Jim Ochowicz weten in een perscommuniqué. “Ilnur biedt ons mooie kansen voor het klassement in etappewedstrijden en de grote ronden en, zoals we zagen in de Giro d’Italia van dit jaar, is hij in staat zijn kansen op ritzeges optimaal te benutten.

‘Laten zien wat ik kan’
Zakarin noemt de transfer naar CCC een nieuw hoofdstuk in zijn leven. “Ondanks dat dit seizoen erg intens was, ben ik erg enthousiast en kijk ik uit naar het volgende. Ik wil mezelf echt bewijzen en wil ik laten zien wat ik kan. Bovendien ben ik erg blij dat de ploeg in 2020 sterke klimmers heeft en we gaan samen de best mogelijke resultaten proberen te behalen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.