‘In zijn gretigheid schuilt het gevaar bij Mathieu van der Poel’
foto: Cor Vos
maandag 25 maart 2024 om 08:15

‘In zijn gretigheid schuilt het gevaar bij Mathieu van der Poel’

Podcast Mathieu van der Poel heeft Gent-Wevelgem niet aan zijn palmares kunnen toevoegen. Verslaggevers Maxim Horssels, Niels Bastiaens en Zeger Schaeken zagen een wereldkampioen die smeet met zijn krachten en die daardoor misschien wel net tekort kwam in de sprint met twee tegen Mads Pedersen. Dat en meer hoor en zie je in de nieuwe WielerFlits Podcast!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De verslaggevers blikken uitgebreid terug op de Vlaamse klassieker. Eerst en vooral bespreken ze de boeiende strijd tussen Pedersen en Van der Poel. “Van der Poel hield zich onderweg niet in. Hij viel meerdere keren aan, ook op plaatsen waar dat niet per se tot iets kon leiden”, analyseert Maxim. “In zijn gretigheid schuilt het gevaar bij Van der Poel. Dat is de manier waarop hij de komende koersen kan verliezen, ondanks dat hij in topvorm is.”

Pedersen daarentegen pakte het slim aan en matte samen met zijn team Lidl-Trek de wereldkampioen af. Maxim, Niels en Zeger bespreken dan ook zijn kansen voor de Ronde van Vlaanderen. “In dat soort koersen zal het voor Pedersen wel lastiger zijn dan vandaag. Hoe meer hoogtemeters, hoe slechter voor hem. Parijs-Roubaix is dan wel weer een wedstrijd die hem op het lijf geschreven is”, legt Niels uit.

De mannen gaan ook de Belgische ploegen af en dan hebben ze het met name over de afwezige Arnaud De Lie, de kopman van Lotto Dstny. Zeger sprak na afloop met ploegleider Nikolas Maes en die was niet optimistisch. Tot slot sneden ze nog de vrouwenkoers aan en blikten ze voor een laatste keer, althans in deze aflevering van de WielerFlits Podcast, terug op de Ronde van Vlaanderen.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.

iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.