Indrukwekkende Teuns explodeert naar zege in Arctic Race of Norway
donderdag 10 augustus 2017 om 18:00

Indrukwekkende Teuns explodeert naar zege in Arctic Race of Norway

Dylan Teuns is duidelijk in de vorm van zijn leven. De 25-jarige Belg, dit najaar al winnaar van de Rondes van Wallonië en Polen, toonde zich hors categorie op de oplopende finishstrook in Narvik.

Niet alleen in het Belgische Lanaken was het hondenweer. Ook de ouverture van de Arctic Race of Norway werd afgewerkt onder regenachtige omstandigheden. Het belette Bernhard Eisel (Dimension Data), Daniel Diaz (Delko Marseille Provence KTM) en Øivind Lukkedahl (Coop) niet om op avontuur te gaan. Met een voorsprong van meer dan drie minuten op ruim veertig kilometer van de streep, leken de drie koplopers een serieuze kans te hebben lang stand te houden. De voorsprong in de daaropvolgende vijftien kilometer verdween – onder initiatief van Katusha-Alpecin – echter als sneeuw voor de zon. Een achtervolgende groep, bestaande uit onder meer Gatis Smukulis (Delko Marseille Provence KTM) en Eduard Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini), wist op iets meer dan 25 kilometer van de meet vooraan aan te sluiten.

Het was de Roemeen die zich duidelijk goed voelde, en er alleen vandoor ging. De sprinter werd op vijftien kilometer van finishplaats Narvik echter weer bijgehaald door het peloton. Op de lastige plaatselijke omloop poogden verschillende renners weg te rijden, maar de verscheidene pogingen strandden in schoonheid. Op de laatste klim van de dag, de Skistua (2,3 km aan 6.6%), werd het tempo de hoogte ingejaagd door Wanty-Groupe Gobert. Uiteindelijk was het Fabien Grellier (Direct Energie) die als enige een gaatje wist te slaan. In de afdaling werd de jonge Fransman echter weer bijgehaald. Een chaotische eindsprint naar de oplopende finishplaats in Narvik volgde, en het was Dylan Teuns die indrukwekkend naar de ritwinst snelde.

RIDE Magazine
50 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2017 20:35
Opmerkelijk. Hebben we een dergelijke plotse ontwikkeling eerder gezien? Ik niet. Van geen winnaar naar veel winnaar, in zo een korte periode. Ik heb er een vervelend gevoel bij. Ik volg het wielrennen al meer dan 40 jaar. Ook in de duistere decennia.
10 augustus 2017 20:38
Dat mag je niet zeggen Paul1963, tenzij het een Rus betreft of een ander wielerexotisch land.
10 augustus 2017 20:46
@teunster (Dylan?)
Want het is echt de eerste keer dat hier iemand insinuaties plaatst over Teuns.
10 augustus 2017 20:52
@ronddraaien

Iedere keer Teuns wint, speelt Paul1963 dezelfde plaat.

Ja he, echt verdacht een rit in Wallonië en Noorwegen. De nieuwe Kohl laat ons zeggen. Ie komt vanuit het niets, was nergens als belofte, rijdt voor een obscure continentale ploeg, oh wait...
10 augustus 2017 20:53
Tja teunster....ik heb echt mijn best gedaan om een vergelijkbare plotse ontwikkeling bij een renner te herinneren...
10 augustus 2017 20:56
@paul 1963
Want je hebt neem ik aan een veel beter gevoel bij een Slovaak of een Spanjaard die het hele jaar door alles en iedereen naar huis fietsen in topwedstrijden? En dat al jaren lang. Zonder dip. Of is het storend dat het een Belg is want dat zou zomaar kunnen. Je weet het niet he. Elke talent ontbolstert een keer op een bepaald moment daar is niks vreemds aan.
10 augustus 2017 21:04
Vandaag is het T(h)eunske dag. Heerlijke dag voor het Belgische wielrennen!
10 augustus 2017 21:15
Als Dumoulin een bergetappe wint in de giro door Quintana, Zakarin en Landa te verslaan dan is de titel: 'Dumoulin pareert aanval Quintana en wint'. Als Dylan Teuns een etappe wint in de Arctic Race of Norway door Jensen en Pasqualon te verslaan dan is de titel: 'Indrukwekkende Teuns explodeert naar zege in Arctic Race of Norway'.
10 augustus 2017 21:17
@paul1963

Je kent Sagan?
10 augustus 2017 21:20
@Paul1963
Dan moet je ook maar het jeugdwielrenner volgen ...
Teuns in 2014 (bij de beloften):
3e etappe Ronde van Bretagne
3e etappe Ronde van de Aostavallei
5e etappe Ronde van de Toekomst
In datzelfde jaar was hij ook 2e in de Omloop het Nieuwsblad voor beloften, 2e in de Ronde van Lombardije voor beloften en Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.
Als dit je niet overtuigt, dan kan ik je niet meer verder helpen, ook niet met zijn zijn uitslagen (rit/klassement) in 2012 en 2013 in de Ronde de l'Isard, de Giro Vallée d'Aosta en de Ronde van de Toekomst. Moge de Heer u genadig zijn!
10 augustus 2017 21:42
@Stablinsky
Volgens mij heeft het Paul1963 het over zijn plotse ontwikkeling dit seizoen. Bij de beloften heeft hij inderdaad leuk gereden, maar dat heeft hier toch weinig mee te maken? Punt wat Paul maakt is dat hij nu plots sinds Wallonië de ene na de andere etappe wint.... Ja dat is opvallend.
Overigens vind ik het (nog) niet heel verontverontrustend. Polen vond ik verassend, maar als de tegenstand tactisch wat slimmer had gekoers had hij daar het eindklassement zeker niet gewonnen. In Wallonië en nu hier in Noorwegen wint hij allebei gewoon in een zeer matig deelnemersveld.
10 augustus 2017 21:59
@Paul

Froome is honderdmaal extremer. From donkey to Tour winner. Die had echt weinig talent, zelf in de jeugdcategorieën was hij niets bijzonders.
10 augustus 2017 22:02
Ha ha ha, hij wint vaker en meer dan Sagan en MvdP!
10 augustus 2017 22:16
@Kosmonaut
Zet een Alaphilippe in vorm aan de start en Teuns eindigt misschien tweede. Dan zou Paul er niet over gevallen zijn. Met mijn betoog kan je besluiten dat hij boordenvol talent zit en dat hij dit jaar voor het eerst zonder pech kan rijden en ook niet in dienst van Gilbert zoals de voorbije jaren. Dat verklaart alles.
10 augustus 2017 22:39
@kosmonaut

Blijkbaar heb je de WP eerder dit jaar gemist. Dat vond ik straffer.

Toptalent, eerst wat moeilijkheden bij de profs door blessures dacht ik. Nu op dreef. Hoort trouwens tot een topgeneratie bij BMC. Dillier, Kueng, Van Hooydonck.
10 augustus 2017 22:51
Belachelijk praat van sommigen hier, het was verdachter geweest als hij hier niet had gewonnen, kijk ook eens welke wereldtoppers hij er hier op legt he, hallo!
10 augustus 2017 23:23
ARoN, is dat niet de race waar de Grote Steven K één van zijn weinige overwinningen behaalde? Topkoers derhalve...
10 augustus 2017 23:47
Wallonië en deze koers was zeer matig qua deelnemersveld. In Polen wel een ritzege tussen de wereldtop maar het klassement had hij eigenlijk moeten verliezen als de tegenstand wat snuggerder was geweest. Wat is daar precies verdacht aan?
11 augustus 2017 07:44
Zou hij dan de Vuelta rijden als vervanger van Hermans?
11 augustus 2017 08:18
Teuns heeft voorgaande jaren ook al laten zien dat er veel talent in hem zat in rondes van België en Luxemburg. Zijn derde plek in de WP niet te vergeten.
Gewoon een goede ontwikkeling bij een betrouwbaar team doorgemaakt en heeft nu veel zelfvertrouwen. Niets verdachts aan. Dit gaat een grote worden.
11 augustus 2017 08:52
Als je in het naseizoen in vorm bent dan kan je al gauw opvallen. Je hebt te maken met een contingent renners dat moe is na de zomerpiek, net weer aan het koersen is voor een Vuelta of het WK, of terugkomt van een lange blessure. Om op basis daarvan te roepen dat er een nieuwe Gilbert is opgestaan gaat wat te ver. Wie van de echte top is nu nog echt op zijn top? Het is de tijd dat renners achter de echte top kunnen gaan opvallen. Het heilige vuur is bij velen ook wel weg. Na de winter gaan veel winnaars van nu weer terug in hun rol van helper, knecht, tweede lijn sprinter etc....
11 augustus 2017 09:15
Wat een onzin hier door velen. Dylan is gewoon een jonge renner die tot ontbolstering aan het komen is. Iemand die al vanaf zijn eerste koersen bij de profs veelbelovende dingen liet zien en dit jaar duidelijk aan power in de benen heeft bijgewonnen. De giro heeft duidelijk geholpen (zoals wel vaker een grote ronde helpt bij het sterker worden voor jonge renners).
11 augustus 2017 09:37
Wat is dit WF toch hyperdehiep-gevoelig. Ben je als wachtwachtpoeffer-in-vorm even lekker bezig krijg je een hele draad met 'Valverde', 'Gilbert' , 'Doping?' , 'een grote' - blabla voor je kiezen.

Persoonlijk zit ik niet echt te wachten op dit type coureurs die wel even denken te kunnen gaan winnen in de laatste 500 mtr en daarmee de koers geslotener houden.
11 augustus 2017 10:29
@RV
Teuns dwingt renners juist om aan te vallen. Maar dat werkt met zulke finishes vaak averrechts, met zulk groot risico op stilvallen.

Verder snap ik ook niet meteen de verdachtmakingen, maar dat hij straks het hooggebergte met de besten aankan, zoals Rik Verbrugghe laatst zei? Lijkt me sterk, behalve als hij naar team Ibarguren Taus vertrekt en Jelle's oude recept kan krijgen. Nee, ik kijk rustig uit naar de duels met Alaphilippe de komende tien jaar, bijna identieke talenten.
11 augustus 2017 12:08
Ik wordt bloedchagrijnig van die Ducrot bingo, kan dat niet gefilterd worden?
Neem woorden zoals harken, afpieren, ergens een "snok" aan geven, linkeballen en wegpoeven. Het is geen Nederlands, het is ongewenst en onnodig kwetsend voor de NOS slachtoffers onder ons.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.