Ineos bevestigt: geen Tour voor Chris Froome, meerdere breuken

woensdag 12 juni 2019 om 19:20
Ineos bevestigt: geen Tour voor Chris Froome, meerdere breuken

foto: Cor Vos

Team Ineos heeft vanavond bevestigd dat Chris Froome meerdere zware blessures opliep bij zijn val tijdens de verkenning van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné. De viervoudige Tourwinnaar brak zijn rechterdijbeen, een elleboog en meerdere ribben.


Froome kwam ten val aan het einde van de verkenning van de 26,1 kilometer lange tijdrit rond Roanne. Ploegmaat Wout Poels was in de buurt toen het gebeurde en vertelde aan De Telegraaf dat hij heel erg geschrokken was van de valpartij. “Na die val had ik wel even zitten shaken, ik heb zelden iemand zo onderuit zien gaan. We gingen 65 kilometer per uur en dan ook nog eens op een tijdritfiets.”

In een persbericht meldt Ineos dat er een streep gaat door Froomes deelname aan de komende Tour. “Chris is overgebracht naar het ziekenhuis van Roanne, waar de eerste onderzoeken meerdere blessures bevestigden”, meldt ploegarts Richard Usher. “Met name een gebroken rechterdijbeen en rechterelleboog. Hij liep ook meerdere gebroken ribben op. Hij wordt nu ingevlogen naar het ziekenhuis van Saint Etienne voor verdere behandeling.”

‘Schokkend’
“Onze focus ligt nu primair bij het zeker stellen dat Chris de best mogelijke zorg krijg, zodat hij zo snel mogelijk kan gaan herstellen”, voegt ploegbaas Dave Brailsford daaraan toe. “Een van onze sterkste punten van onze ploeg is samenkomen op moeilijke momenten en we willen laten weten dat we alles in het werk stellen om Chris en zijn familie te ondersteunen. Hoewel we de risico’s van onze sport kennen, blijft het altijd schokkend als een renner valt en zich serieus bezeert.”

“Chris heeft ongelooflijk hard gewerkt om in een geweldige vorm te geraken en hij lag op schema voor de Tour, die hij nu helaas moet missen. Een van de dingen die Chris bijzonder maakt is zijn mentale kracht en veerkracht. We zullen hem volledig steunen bij zijn herstel, hem helpen weer op krachten te komen en hem bijstaan in het nastreven van toekomstige doelen en ambities”, aldus Brailsford.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.