INEOS Grenadiers klaar voor 2022 na vijf contractverlengingen
foto: Cor Vos
dinsdag 21 december 2021 om 11:31

INEOS Grenadiers klaar voor 2022 na vijf contractverlengingen

INEOS Grenadiers weet met welke 31 renners het aan 2022 gaat beginnen. De Britse WorldTour-formatie kondigde vandaag aan dat met de contractverlengingen van Jonathan Castroviejo, Brandon Rivera, Cameron Wurf, Ben Swift en Salvatore Puccio de selectie compleet is.

Puccio, die al sinds 2011 voor de ploeg van Dave Brailsford rijdt, gaat bij de INEOS Grenadiers aan elfde en twaalfde seizoen beginnen, want zijn contract is met twee jaar verlengd. “Deze ploeg betekent heel veel voor me”, vertelt hij in het persbericht. “Ik zie mezelf niet voor een ander team rijden. Ik heb hier zoveel herinneringen gemaakt dat deze ploeg voelt als familie. Ik kijk er naar uit onze reis samen voort te zetten.”

De contractverlenging van Wurf is een opvallende. Hij leek aanvankelijk zijn wielercarrière te beëindigen om zich te storten op de triatlon, maar gaat dat nu samen met Britse WorldTour-ploeg doen. De 38-jarige Wurf mikt op een goed resultaat op de Ironman in Hawaï. “De Ironman is een individuele sport, maar zo voelt het niet. Ik ben blij dat ze me vrijlaten om een triatlon te gaan doen, zodat ik ze daarna kan helpen in de wedstrijden. Het zorgt ervoor dat ik nog net wat dieper kan gaan. Dat is erg bevredigend.”

Luke Plapp, Kim Heiduk, Magnus Sheffield, Ben Tulett, Ben Turner en Elia Viviani zijn aankomend jaar de nieuwe namen bij INEOS. Tegenover hun komst staat het vertrek van onder meer Leonardo Basso, Ivan Sosa, Rohan Dennis en het pensioen van Michal Golas.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers
flag-cr Andrey Amador
flag-co Egan Bernal
flag-ec Richard Carapaz
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-be Laurens De Plus
flag-ie Eddie Dunbar
flag-es Omar Fraile
flag-it Filippo Ganna
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-gb Ethan Hayter
flag-de Kim Heiduk
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-co Daniel Martinez
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-gb Tom Pidcock
flag-au Luke Plapp
flag-au Richie Porte
flag-it Salvatore Puccio
flag-co Brandon Rivera
flag-es Carlos Rodriguez
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Magnus Sheffield
flag-ru Pavel Sivakov
flag-gb Ben Swift
flag-gb Geraint Thomas
flag-gb Ben Tulett
flag-gb Ben Turner
flag-nl Dylan van Baarle
flag-it Elia Viviani
flag-au Cameron Wurf
flag-gb Adam Yates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.