INEOS Grenadiers met Tom Pidcock en een tweevoudig winnaar in Amstel Gold Race
Tom Pidcock - foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2024 om 16:22

INEOS Grenadiers met Tom Pidcock en een tweevoudig winnaar in Amstel Gold Race

INEOS Grenadiers heeft de selectie voor de Amstel Gold Race bekendgemaakt. Het Britse team rekent zondag op Tom Pidcock en Michał Kwiatkowski in de Nederlandse heuvelklassieker. De Pool won de Amstel al twee keer.

Kwiatkowski stond al elf keer eerder aan de start van de Amstel Gold Race. Hij reed vijf keer top-vijf en stond drie keer op het podium. In 2015 boekte hij zijn eerste zege, in 2017 was hij tweede na een sprint-à-deux met Philippe Gilbert en in 2022 pakte hij de overwinning na een millimetersprint met Benoît Cosnefroy. Vorig jaar kwam hij niet verder dan een 72e plaats.

De 33-jarige Kwiatkowski begon het huidige seizoen goed met ereplaatsen in de Vuelta a Murcia (vierde) en Clásica Jaèn (zevende). Nadien eindigde de Pool nergens meer kort, maar wie weet kan hij in ‘zijn’ Amstel Gold Race weer wat extra’s.

Tom Pidcock
Pidcock won de Amstel Gold Race nog nooit, maar was er al wel eens dichtbij. In 2021 zagen we namelijk ook al een millimetersprint, toen tussen Pidcock en Wout van Aert. De Belg kreeg uiteindelijk de zege toegewezen, al bleef er veel te doen over fotofinish. Vorig jaar stond Pidcock weer op het podium. De Brit werd toen derde, maar dat was wel op meer dan twee minuten van Tadej Pogacar. Tussendoor, in de door Kwiatkowski gewonnen editie van 2022, was Pidcock nog als elfde geëindigd.

Elfde was Pidcock dit jaar ook in Milaan-San Remo. Hij reed daarnaast naar ereplaatsen in de Omloop Het Nieuwsblad (achtste), Strade Bianche (vierde) en Tirreno-Adriatico (negende). Afgelopen zondag keerde hij terug in koers tijdens Parijs-Roubaix, nadat hij was gevallen bij de verkenning van de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland. Gezien zijn zeventiende plaats in de Hel van het Noorden lijkt Pidcock aardig hersteld van die schuiver.

Pidcock en Kwiatkowski worden in de Amstel Gold Race bijgestaan door Omar Fraile, Brandon Smith Rivera, Connor Swift, Ben Turner en Cameron Wurf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.