INEOS Grenadiers trekt met meerdere toppers naar Amstel Gold Race
Tom Pidcock - foto: Cor Vos
vrijdag 16 april 2021 om 13:33

INEOS Grenadiers trekt met meerdere toppers naar Amstel Gold Race

Tom Pidcock, Michal Kwiatkowski, Richard Carapaz, Dylan van Baarle, Luke Rowe, Eddie Dunbar en Michał Gołaś: dat is de definitieve selectie van INEOS Grenadiers voor de Amstel Gold Race. Met Pidcock beschikt de ploeg over de winnaar van de voorbij Brabantse Pijl.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock is zondag een van de topfavorieten voor de overwinning, zeker na zijn indrukwekkende optreden in de Brabantse Pijl. De nog altijd maar 21-jarige Brit versloeg in de midweekse klassieker niemand minder dan Wout van Aert in de sprint. Met Kwiatkowski heeft INEOS Grenadiers ook nog een oud-winnaar van de Amstel Gold Race in de gelederen.

De Pool was zes jaar geleden de beste in de Limburgse heuvelklassieker. Kwiatkowski wist dat jaar, als wereldkampioen, Alejandro Valverde en Michael Matthews te verslaan in een sprint. De 30-jarige renner kwam voor het laatst in actie tijdens Milaan-San Remo, aangezien hij enkele weken moest rusten vanwege een gebroken rib.

Van Baarle, de winnaar van Dwars door Vlaanderen, zal na een drukke voorjaarsperiode zondag ook nog in actie komen voor de Britse formatie. Verder kan Dunbar wellicht een rol van betekenis spelen in de finale. Voor Rowe en Gołaś is normaal een dienende rol weggelegd.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Amstel Gold Race (18 april)
flag-ec Richard Carapaz
flag-ie Eddie Dunbar
flag-pl Michał Gołaś
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Luke Rowe
flag-nl Dylan van Baarle

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.