‘Ineos maakt binnen 48 uur overname Team Sky wereldkundig’
foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2019 om 08:25

‘Ineos maakt binnen 48 uur overname Team Sky wereldkundig’

Update Team Sky zal binnen 48 uur bekendmaken dat chemiebedrijf Ineos vanaf 2020 de nieuwe hoofdsponsor van de wielerploeg wordt. Dit meldt The Guardian.

Volgens de Britse kwaliteitskrant was Dave Brailsford met vier partijen serieus in gesprek, maar geen van de andere partijen was in staat het aanbod van Ineos te overtreffen. Het budget van de ploeg van Dave Brailsford zal stijgen naar veertig miljoen pond, een krappe 47 miljoen euro. Hierdoor lijkt het volgens The Guardian zeker dat Geraint Thomas, Chris Froome en Egan Bernal voor de ploeg zullen blijven rijden.

Chemiegigant Ineos is in handen van Jim Ratcliffe, die zich met een geschat vermogen van 21 miljard Britse pond de rijkste man van Groot-Brittannië mag noemen. Vorige week werd de 66-jarige al in verband gebracht met de Britse WorldTour-formatie.


Update 10.20 uur

Cycling Weekly meldt dat Ineos voor de start van de komende Ronde van Frankrijk het stokje als hoofdsponsor overneemt. “Ik verwacht niet dat de naam van de ploeg voor de start van de Giro d’Italia wijzigt, maar waarschijnlijk wel voor de Tour”, zegt een bron binnen Team Sky tegen het Britse wielermedium.

Tevens wordt gemeld dat de deal met het chemieconcern van Ratcliffe later vandaag al wordt aangekondigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.