Initiatiefnemer Epowers Factory Team ontkent voortijdig einde Hongaars wielerproject
foto: Epowers Factory Team
woensdag 30 oktober 2019 om 20:32

Initiatiefnemer Epowers Factory Team ontkent voortijdig einde Hongaars wielerproject

Sterft het ambitieuze Hongaarse wielerproject Epowers Factory Team een vroege dood? Daar leek het volgens berichten in Italiaanse media wel op. Maar Thomas Pocze, een van de initiatiefnemers laat via een open brief weten dat hij de stekker er nog niet uit heeft getrokken. Hij schrijft namelijk dat de ploeg bezig is om een ProTeam-licentie te bemachtigen en dat er nog altijd gesprekken lopen met potentiële sponsoren.

“Naar aanleiding van berichten die in Italiaanse media zijn verschenen wil ik graag een paar dingen rechtzetten”, opent de zakenman. “Voordat de aanvraagprocedure werd gestart heb ik alle renners en stafleden – inclusief het management – gevraagd om niets te communiceren voordat het autorisatieproces bij de UCI ten einde is. Het Epowers Factory Team zit midden in dit proces”, verzekert hij.

“We zijn bezig om een ploeg te bouwen en dat betekent dat er extra inspanningen van ons nodig zijn om succesvol te zijn op alle vlakken, met name sponsoring. We zijn nog steeds aan het onderhandelen met grote Hongaarse bedrijven om ons te ondersteunen. Dit onderhandelingsproces heeft meer tijd nodig dan wij vooraf hadden voorspeld”, geeft Pocze toe. Epowers Factory Team heeft nog tot en met 17 december om de zaakjes op orde te krijgen. Dan publiceert de UCI namelijk de definitieve lijst.

Het Epowers Factory Team maakte er vanaf het prille begin al geen geheim van dat het graag volgend seizoen wil meedoen aan de Giro d’Italia, die in Hongarije begint. Onder meer oudgediende Davide Rebellin, Cofidis-klimmer Darwin Atapuma en Giroritwinnaar Damiano Cima werden de afgelopen maanden aan de ploeg gelinkt. Afgelopen jaar was de e-bikefabrikant nauw betrokken bij de Giro d’Italia voor e-bikes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.