Intermarché-Wanty-Gobert komt met eigen opleidingsploeg
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 4 juli 2022 om 14:16

Intermarché-Wanty-Gobert komt met eigen opleidingsploeg

Intermarché-Wanty-Gobert stampt een eigen opleidingsploeg uit de grond. De Belgische formatie heeft middels een perscommuniqué laten weten dat het in 2023 een eigen opleidingsteam krijgt op continentaal niveau. Kévin Van Melsen, die nu nog als renner onder contract staat bij Intermarché-Wanty-Gobert, neemt de sportieve leiding in handen.

Intermarché-Wanty-Gobert maakt zich zorgen over de ontwikkeling van jonge renners en wil vanaf volgend jaar nog meer zijn steentje bijdragen op het gebied van talentontwikkeling. Er is binnen de nieuwe opleidingsploeg straks plek voor een vijftiental Belgische en internationale talenten. Deze nieuwe ploeg zal dus worden ingeschreven als UCI Continental Team en zal een nationaal en internationaal programma afwerken.

“We vinden de ontwikkeling van jonge renners belangrijk. Vergeet niet dat onze ploeg – toen ik het in 2001 overnam – slechts een plaatselijke amateurploeg was”, begint Jean-François Bourlart, de teammanager van Intermarché-Wanty-Gobert, zijn relaas. “Onze structuur is vervolgens geëvolueerd, maar ons DNA is zeker niet verdwenen. We willen ons project voltooien met een continentale opleidingsploeg, om zo jonge renners op te leiden en naar het hoogste niveau te brengen.”

Rol van Kévin Van Melsen
Het is straks aan Kévin Van Melsen om alles in goede banen te leiden. “Ik ben erg blij dat Kévin ons aanbod heeft aangenomen en instemt met dit project. Hij is een sterkhouder binnen onze ploeg en heeft – samen met ons – de volledige weg afgelegd. Hij heeft als wegkapitein altijd aandacht besteed aan de wensen van jonge renners. Ik ben er dus van overtuigd dat hij de perfecte coach zal zijn om onze toekomstige renners van het continental-team te begeleiden.”

De 35-jarige Van Melsen, die aan het einde van het seizoen een punt zal zetten achter zijn wielercarrière, voelt zich een gezegend mens. “Ik ben blij en vereerd om deel uit te maken van dit project. Na een carrière van twaalf jaar als beroepswielrenner, kan ik mijn ervaring aan jongeren doorgeven. We zijn erg gemotiveerd om het beste uit de kwaliteiten van onze toekomstige renners te halen. We willen ze klaarstomen voor de volgende stap in hun carrière.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.