Intermarché-Wanty-Gobert legt Simone Petilli langer vast
foto: Cor Vos
vrijdag 19 november 2021 om 12:48

Intermarché-Wanty-Gobert legt Simone Petilli langer vast

Simone Petilli zal ook volgend jaar het tenue van Intermarché-Wanty-Gobert dragen. De 28-jarige Italiaan heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd, zo laat de Belgische formatie vandaag weten middels een perscommuniqué.

Petilli tekende in de herfst van 2019 een contract bij (toen nog) Circus-Wanty Gobert, nadat hij enkele jaren op WorldTour-niveau reed als renner van UAE Emirates. De klimmer is inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare pion binnen Intermarché-Wanty-Gobert. Petilli werd dit jaar onder meer elfde in de Sazka Tour, achttiende in de Ronde van Romandië en hij reed zowel de Giro d’Italia als Vuelta a España uit.

“Het was een enorme eer om deel te mogen uitmaken van het behaalde succes in de Giro en Vuelta. De emotionele ontlading na afloop van onze overwinningen, liet zien dat er ontzettend veel passie en bereidheid is om hard te werken. Ik haal ontzettend veel motivatie uit de fantastische sfeer en de vooruitgang van de ploeg. Dat de rest van het peloton steeds meer rekening met ons houdt, is een mooi compliment voor onze collectieve prestaties”, aldus Petilli.

De Italiaan hoopt volgend jaar ook zelf te schitteren op zijn terrein. “Dit jaar heb ik vooral in dienst gereden van onze betere klimmers, maar voor volgend jaar heb ik zelf ook de ambitie om aanvallend te koersen en in de voetsporen te treden van mijn succesvolle ploegmaats. Ik kan niet wachten om de uitdaging aan te gaan en een stap voorwaarts te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.