Intermarché-Wanty Gobert opnieuw beste Belgische team in World Ranking

Intermarché-Wanty Gobert opnieuw beste Belgische team in World Ranking

© Cor Vos

dinsdag 3 mei 2022 om 10:15

Quick-Step-Alpha Vinyl, Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty Gobert blijven elkaar aflossen als beste Belgische team in de World Ranking van 2022. In de nieuwste – vandaag gepubliceerde – rangschikking is de ploeg van manager Bourlart opnieuw de beste Belgische ploeg op plek zeven.

In de eerste maanden van het seizoen was Quick-Step – Alpha Vinyl de beste Belgische ploeg. Eind maart, nadat revelatie Girmay vijfde werd in E3 Harelbeke en de zege pakte in Gent-Wevelgem, nam Intermarché-Wanty Gobert even over. Nog een week later, na de winst van Van der Poel in de Ronde van Vlaanderen, nam Alpecin-Fenix over.

Maar na Evenepoels overwinning in Luik-Bastenaken-Luik was Quick-Step opnieuw ’s lands beste WorldTeam. Ook dat was van korte duur, want vandaag leidt het team van manager Bourlart en Hilaire Van der Schueren opnieuw de Belgische dans. Intermarché-Wanty Gobert staat nu 7de, Quick-Step 8ste en Alpecin-Fenix 9de.

Tarteletto-Isorex met stip
Biniam Girmay (30ste) en Alexander Kristoff (33ste) zijn de grootste puntenpakkers van de ploeg, al doen ook Quinten Hermans, Adrien Petit, Tom Devriendt, Jan Hirt en Loic Vliegen hun duit in het zakje.

Lotto Soudal, het derde Belgische WorldTeam, blijft steken op een 15de plek. Bingoal-Pauwels Sauces, na Alpecin-Fenix het tweede Belgische Proteam, staat 24ste, Sport Vlaanderen-Baloise 32ste. En dankzij de puike resultaten in Griekenland springt het continentale Tarteletto-Isorex van plek 43 naar plek 36 op de lijst.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.