Intermarché-Wanty-Gobert presenteert Laurenz Rex en Tom Paquot
Tom Paquot - foto: Cor Vos
donderdag 4 augustus 2022 om 18:44

Intermarché-Wanty-Gobert presenteert Laurenz Rex en Tom Paquot

Laurenz Rex en Tom Paquot zijn vandaag officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinsten bij Intermarché-Wanty-Gobert. De 22-jarige Rex en de eveneens 22-jarige Paquot komen over van Bingoal Pauwels Sauces WB en tekenen voor twee seizoenen.

Rex kwam in 2019 en 2020 uit voor Wallonie-Bruxelles Development. Daarna maakte hij de overstap naar de hoofdmacht van de ploeg van Christophe Brand. Rex komt vooral goed tot zijn recht in de kasseiklassiekers. Vorig jaar eindigde hij als 21ste in Parijs-Roubaix, dit jaar was hij tiende in de Brussels Cycling Classic, zestiende in Gent-Wevelgem en achttiende in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Rex is uiteraard in de wolken, nu hij een contract heeft getekend bij een WorldTour-formatie. “De voorbije vier jaren heb ik de kans gekregen om te groeien en heb ik talrijke opportuniteiten kunnen benutten om me in mijn favoriete wedstrijden te tonen. Ik voel me nu klaar voor een volgende stap in mijn carrière. Ik ben erg gelukkig dat het bij Intermarché-Wanty-Gobert is dat ik in de WorldTour mijn ontwikkeling verder zal zetten.”

Trotse Paquot: “Wil eerst en vooral mijn strepen verdienen in een ondersteunende rol”
Tom Paquot wist zich in het najaar van 2021 al meerdere keren in de kijker te rijden: zo werd hij derde in de Tour du Doubs, achtste in de GP Jef Scherens en tiende in de Classic Grand Besançon Doubs. Dit jaar liet hij zich vooral van zijn aanvallende kant zien. “Op mijn elfde ben ik begonnen met wielrennen, op het moment dat Intermarché-Wanty-Gobert de overstap naar het ProContinentale niveau maakte.”

“Vandaag is de ploeg zesde op de wereldranking, het ultieme bewijs dat je door rustig te groeien heel ver kunt geraken. Ik deel deze visie met de ploeg en ben erg gelukkig dat ik de kans krijg om binnen een WorldTeam mezelf stap voor stap verder te ontwikkelen. Ik ben trots om vanaf 2023 de kleuren van het eerste Waalse WorldTeam te verdedigen en wil eerst en vooral mijn strepen verdienen in een ondersteunende rol voor mijn toekomstige ploeggenoten. Als de kans zich voordoet, kan ik mijn snelle benen als troef uitspelen om voor een eigen resultaat te gaan.”

Laurenz Rex (in Bingoal-shirt) in actie – foto: Cor Vos

Performance manager Visbeek: “Getoond dat ze klaar zijn voor de stap”
Performance manager Aike Visbeek is zeer enthousiast over de nieuwste aanwinsten. “We kiezen er duidelijk voor om in het Belgische en Waalse wielrennen te investeren door talentvolle renners de kans te geven om naar de WorldTour door te groeien. Naast Dries De Pooter zijn Laurenz Rex en Tom Paquot twee van de vijf Belgische talenten die in 2023 bij Intermarché-Wanty-Gobert hun debuut in de WorldTour gaan maken.”

“Op deze manier kunnen we het Belgische karakter van ons team in de toekomst blijven waarborgen. Ik ben verheugd dat we Laurenz en Tom hebben kunnen vastleggen, want ze hebben na twee jaar op ProContinentaal niveau getoond dat ze klaar zijn voor de stap.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.