Intermarché-Wanty-Gobert verwelkomt vier nieuwe renners in opleidingsploeg
Vandenstorme in de Olympia's Tour dit jaar - foto: Cor Vos
vrijdag 23 september 2022 om 15:52

Intermarché-Wanty-Gobert verwelkomt vier nieuwe renners in opleidingsploeg

De Italiaan Francesco Busatto en de Belgen Sacha Prestianni, Dylan Vandenstorme en Obie Vidts verkassen naar de opleidingsploeg van Intermarché-Wanty-Gobert. Sportief directeur Kévin Van Melsen: “Het is onze bedoeling de jonge talenten alle kansen te bieden om hun potentieel ten volle te benutten.”

“Ik ben blij dat we Francesco Busatto hebben kunnen overtuigen om onze ploeg te vervoegen, want hij heeft een interessant profiel en een sterke regelmaat in zijn resultaten. Ons programma past bij deze puncher. We kunnen hem vaak uitspelen in zowel heuvelachtige wedstrijden als in etappekoersen”, aldus Van Melsen over de 19-jarige Italiaanse coureur.

Ervaring van Vidts als hulpmiddel
Prestianni en Vandenstorme worden dan weer beschreven als goede klimmers, die ook in heuvelachtige wedstrijden goed voor de dag kunnen komen. “Ik ben ervan overtuigd dat zij met onze professionele aanpak verschillende aspecten kunnen verbeteren en hun capaciteiten kunnen vergroten. In het geval van Vandenstorme betekent dit, rekening houdend met zijn leeftijd (20, red.), dat we hem in een paar profwedstrijden zullen opstellen om hem in staat te stellen een volgende stap te zetten.”

De 20-jarige Vidts heeft al wat ervaring in het beloftencircuit, hij reed namelijk al twee seizoenen in de U23-categorie. “Dat is een belangrijke ervaring die hij kan delen met zijn jongere ploegmaats. Hij behaalde zelfs goede resultaten in profwedstrijden, bijvoorbeeld in een moeilijke wedstrijd als het Circuit de Wallonie. Zijn doel zal zijn om in de volgende seizoenen te bevestigen.”

Van Melsen: “Hetzelfde materiaal als de profrenners”
“Het is onze bedoeling de jonge talenten alle kansen te bieden om hun potentieel ten volle te benutten. Meer concreet betekent dit dat ze hetzelfde materiaal en dezelfde staf zullen krijgen als de renners van het World Team en dat ze de kans krijgen om met de profs te koersen. Ze kunnen rekenen op de expertise van onze trainers, onze sportdiëtisten en het medisch team. We werken met een jaarlijkse en geïndividualiseerde planning”, geeft Van Melsen wat meer uitleg bij het project.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.