IOC bevestigt: Geen quarantaineplicht van twee weken voor Spelen
foto: Cor Vos
dinsdag 9 februari 2021 om 12:49

IOC bevestigt: Geen quarantaineplicht van twee weken voor Spelen

Sporters die komende zomer in Japan aankomen om mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokio moeten niet verplicht eerst twee weken in quarantaine. Dat staat in het draaiboek van het IOC voor de Spelen in Japan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Een veertiendaagse quarantaine is een redelijk idee en we hebben het overwogen. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we het erg ongewenst vinden om sporters in een situatie te brengen waarin ze twee weken niet kunnen trainen”, zo liet Toshiro Muto, hoofd van het organisatiecomité, eind januari al weten.

Vandaag heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verschillende draaiboeken gepubliceerd richting de Olympische Spelen in Tokio. De sporters hoeven dus niet eerst verplicht twee weken in quarantaine, maar ze moeten in de dagen voor vertrek naar Japan wel dagelijks hun temperatuur opmeten en hun gezondheid (via een mobiele app) doorgeven aan de betreffende instanties.

Atleten die van plan zijn om naar Japan te reizen voor de Spelen, dienen 72 uur voor vertrek een negatieve PCR-test voor te leggen. Nu een quarantaineplicht definitief van de baan is, lijkt het voor renners mogelijk om de Tour de France te combineren met de Olympische Spelen. Na de Tour, die op zondag 18 juli in Parijs eindigt, zijn er nog zes dagen tot de olympische wegwedstrijd op zaterdag 24 juli.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.