Ion Izagirre maakt rentree in Tour Down Under
Foto: Sirotti (archief)
maandag 4 december 2017 om 19:30

Ion Izagirre maakt rentree in Tour Down Under

Ion Izagirre zal volgende maand in de Tour Down Under zijn rentree in het profpeloton maken. De 28-jarige Bask reed zijn laatste wedstrijd afgelopen juli tijdens de openingsdag van de Tour de France. In Düsseldorf kwam hij zwaar ten val en brak hij enkele wervels in zijn onderrug. Aan Cyclingnews vertelt hij inmiddels weer volledig te kunnen trainen. “Het voelt alsof ik net mijn eerste profcontract getekend heb. Ik kijk ernaar uit om te starten”, aldus Izagirre.

Izagirre was lang buiten strijd. “Tijdens de eerste maanden bestond mijn revalidatie uit veel zwemmen, massages, krachttraining en elektrostimulatie. Een beetje van alles en ik herstelde zelfs sneller dan de doktoren verwacht hadden”, legt hij uit. “Eind augustus kon ik weer fietsen. Eerst een uurtje, soms 90 minuten. Nu kan ik weer volledig op snelheid en uithoudingsvermogen trainen.”

Aanvankelijk wilde hij al in oktober tijdens de Tour of Guangxi zijn rentree maken, maar dat werd hem door de artsen afgeraden. “Zij vonden het te riskant, dus ik besloot om verder te werken aan een volledig herstel. Nu hunker ik naar een comeback.”

Izagirre maakt zijn rentree in januari tijdens de Tour Down Under. Daarna staan de Abu Dhabi Tour, Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Ardennenklassiekers en de Ronde van Romandië op zijn programma. In juli wil hij terugkeren in de Tour de France.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 december 2017 20:04
Dan kun je zeggen dat de Giro altijd idiote dingen doet, of dat alles in Spanje altijd slecht georganiseerd is en dat in Nederland de auto's op het parcours staan. Maar die Tourproloog was wel met afstand het meest achtelijk georganiseerde ding van 2017.
4 december 2017 20:07
&west
Ben je er geweest?
4 december 2017 20:31
Goed dat Ion weer kan koersen. Goede renner. Wens hem een sterk aankomend wielerjaar toe.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.