Iris Slappendel stapt in ploegleiderswagen bij Delta Cycling Rotterdam
Slappendel in de Ladies Tour of Qatar 2016 - foto: Qatar Cycling Federation/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
woensdag 8 november 2017 om 15:00

Iris Slappendel stapt in ploegleiderswagen bij Delta Cycling Rotterdam

Iris Slappendel maakt in 2018 haar debuut als ploegleider. Dat doet de 32-jarige ex-prof uit Ouderkerk aan den IJssel bij Delta Cycling Rotterdam. Het rennersbestand en de omkadering van de ploeg voor 2018 is daarmee rond.

Ervaring delen
Slappendel kwam tijdens haar actieve carrière uit voor onder meer Cervélo, Rabobank-Liv en Bigla. In 2016 sloot ze haar loopbaan af bij UnitedHealthcare. Nadien volgde ze bij de UCI een opleiding tot ploegleider. “Ik vind het vooral heel tof om met zo’n groep jonge en talentvolle renners te werken. Daarnaast sluit de visie van Delta Cycling aan bij die van mijzelf.  Ze zijn veel meer dan andere ploegen gericht op de ontwikkeling van de renners, zowel op de fiets als maatschappelijk.”

“Ik denk dat ik de renners kan begeleiden in het traject van beloftevolle coureur naar profrenner”, gaat de voormalig Nederlands kampioene verder. “Vooral op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Profrenner zijn is meer dan hard kunnen fietsen. Ik ken de opofferingen die bij topsport komen kijken en de keuzes waar je als jonge sporter mee te maken krijgt. […] Ik weet als renner hoe belangrijk het is om te weten waar je aan toe bent. Daarnaast hoop ik de renners te kunnen prikkelen om uit hun comfortzone te stappen en zichzelf te ontwikkelen.”

‘Ploegleiding is een heel mooie mix’
Teammanager Jim van den Berg is blij Slappendel te kunnen toevoegen aan zijn ploeg. “Iris maakt ons begeleidingsteam compleet. Ze is iemand die weet wat er voor nodig is om als een topsporter te trainen en leven. Met de ervaring van Bennie Lambregts, de wetenschappelijke kijk van Jelle de Jong en de kennis vanuit het profpeloton van Iris, hebben we een hele mooie mix aan talenten waarmee we onze jonge groep talenten kunnen begeleiden.”

flag-nl Delta Cycling Rotterdam voor 2018
flag-nl Sjoerd Bax
flag-nl Marijn van den Berg
flag-nl Luuc Bugter
flag-nl Jason van Dalen
flag-nl Jens van den Dool
flag-nl Ike Groen
flag-nl Vincent Hoppezak
flag-nl Adriaan Janssen
flag-us Eamon Lucas
flag-nl Gijs Meijer
flag-nl Gerco Pastoor
flag-nl Justin Timmermans
flag-nl Rens Tulner

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 november 2017 16:25
Renners kunnen prikkelen om uit hun comfortzone te komen ligt nogal gevoelig deze week maar ze lijkt goed in staat renners te motiveren, soms zien anderen meer dan de renner zelf, veel succes Iris.
8 november 2017 16:40
Bijzonder, er zijn volgens mij weinig vrouwen in het mannenwielrennen. Wat dat betreft is het net voetbal.
Andersom geldt dat dan weer niet.
8 november 2017 17:49
ik heb haar hoog zitten nadat ik haar collumns in wieler revue heb gelezen.
8 november 2017 21:46
Heel zwak team. Die zijn de afgelopen jaren flink achteruit gegaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.