Irritatie Martin en Rowe: “Ze wilden erlangs, maar konden niet door ons heen”
foto: Cor Vos
woensdag 24 juli 2019 om 18:06

Irritatie Martin en Rowe: “Ze wilden erlangs, maar konden niet door ons heen”

Update Terwijl Matteo Trentin al onthaald was als winnaar, deed zich in het peloton een opvallend moment voor tussen Tony Martin en Luke Rowe. Op de Col de la Sentinelle sneed de Duitser van Jumbo-Visma zijn Ineoscollega de pas af, toen die langszij wilde komen.

Mike Teunissen heeft niet gezien wat er gebeurde, maar vertelde er na afloop het volgende over aan de NOS. “Ze (de renners van Ineos, red) wilden erlangs, maar ze kunnen niet door ons heen. Ze mogen van mij overal naartoe, maar rechts mochten ze er niet langs. Daar zaten wij immers al. Er was al teveel stress om niks en ze konden er niet doorheen. Het gebeurde achter mij, dus je moet aan Tony vragen wat er precies is gebeurd.”

Steven Kruijswijk reed op dat moment achter Martin en Rowe. “Ze waren aan het stoeien, volgens mij vonden ze het niet zo fijn dat wij daar reden. Ze wilden niks aan elkaar toegeven en dat zijn dan twee jongens, die elkaar geen ruimte willen geven. Maar dat heb je soms. Misschien was het de hitte, een beetje irritatie.” Of het gevolgen moet hebben, liet de Nederlandse nummer drie in het klassement in het midden.

“Ik neem het allemaal niet zo serieus, ik was gewoon bezig met mijn eigen wedstrijd. Dat moeten ze samen maar uitpraten”, aldus Kruijswijk.

Update – 19.15 uur

Ook Luke Rowe reageerde al op het voorval. “Tony en ik hebben dezelfde rol. Er gebeurde niks bijzonders en uiteindelijk kwam ik samen met hem over de finish. We schudden elkaar de hand en toen ging ieder zijn eigen weg. Dat is wielrennen. Soms gaat het er verhit aan toe, maar aan het eind haal je je schouders erover op en is er geen probleem. De laatste tien kilometer hebben we samen gereden en hebben we gepraat. Alles is oké.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.