Is Mathieu van der Poel te kloppen in de Amstel? Benoît Cosnefroy denkt van wel
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2024 om 10:49

Is Mathieu van der Poel te kloppen in de Amstel? Benoît Cosnefroy denkt van wel

Benoît Cosnefroy was al een van de favorieten voor de Amstel Gold Race, maar de Fransman van Decathlon AG2R wist dit woensdag nog eens extra te benadrukken met zijn zege in de Brabantse Pijl. Eén probleem: hij moet zondag wel zien af te rekenen met een zekere Mathieu van der Poel. Toch is Cosnefroy niet bang voor de wereldkampioen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Van der Poel krijgt het zondag niet op een presenteerblaadje”, vertelde de 28-jarige Cosnefroy na afloop van de Brabantse Pijl in gesprek met Het Nieuwsblad. “De Amstel Gold Race is niet te vergelijken met de zeer vlakke Parijs-Roubaix. Ik heb dat monument zeer aandachtig op tv gevolgd.”

“Van der Poel had een uitzonderlijke sterke ploeg die een groot deel van het werk deed. Zijn team herleidde het peloton tot dertig coureurs. Daarna is het voor zo’n coureur als Van der Poel zelfs gemakkelijk om toe te slaan.”

Profiteren van het moment
“De Amstel Gold Race is wel een koers die veel minder te controleren valt”, is Cosnefroy van mening. “Waarin moeilijker grote verschillen te maken zijn. Hoewel, deed Tadej Pogacar dat vorig jaar ook niet? Met dit soort renners weet je nooit. Ik maak me alvast wijs dat het mogelijk is.”

“Er kunnen zich omstandigheden aandienen die het misschien mogelijk maken. De wereldkampioen zal doorlopend ‘getagd’ worden”, schetst de Fransman. “Aan mij om gewoon van het moment te profiteren dat er wat naar elkaar gekeken wordt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.