Iserbyt blijft leider DVV Trofee: “Mijn tweede weekenddag is nog wel minder”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 17 november 2019 om 16:46

Iserbyt blijft leider DVV Trofee: “Mijn tweede weekenddag is nog wel minder”

Eli Iserbyt kon in de DVV Verzekeringen Trofee-wedstrijd van Hamme niet mee in het zog van Mathieu van der Poel. Daags na de zware cross van Tábor was de tank wat leeg bij de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal, die wel leider blijft in het klassement. “In het begin ging het te hard voor mij. Mijn tweede dag is nog altijd wel iets minder”, zegt Iserbyt in het flashinterview.

“Ze vlogen er direct stevig in”, aldus Iserbyt, die al vroeg op achterstand kwam te rijden. “Met Lars (van der Haar, red.) had ik een goede partner om tempo te blijven rijden. De laatste drie ronden had ik weer power en kwam ik terug in het goede ritme, maar het was wel moeilijk vandaag.”

Pas na afloop hoorde Iserbyt dat Van der Poel het klassement van de DVV Trofee uit zijn hoofd zet. De veelwinnaar van het voorseizoen wist dat onderweg niet. “Je rijdt met klassement in gedachten. Ik weet zijn programma niet, maar als dat zo is, dan is Mathieu niet de dichtste concurrent. Toon en Michael wel, maar zij zijn weggeslagen door pech. Dus al bij al niet zo’n slechte dag voor mij”, zegt Iserbyt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.