Iserbyt looft Van der Poel: “Enkel grote kampioenen winnen in deze omstandigheden”

zaterdag 16 november 2019 om 18:13
Iserbyt looft Van der Poel: “Enkel grote kampioenen winnen in deze omstandigheden”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt had na de Wereldbekercross in Tábor louter lovende woorden voor zijn concurrent Mathieu van der Poel: “Enkel grote kampioenen kunnen in deze omstandigheden rijden en winnen. En dat is Mathieu van der Poel toch. Het moet emotioneel niet gemakkelijk zijn om in zo’n periode te crossen.”

Lang kon Iserbyt zaterdag Van der Poel weerstand bieden, maar in de slotronde moest de coureur van Pauwels Sauzen-Bingoal dan toch capituleren. “Die laatste demarrage was net iets te scherp voor mij”, legt hij uit in het flashinterview. “Ik moest direct enkele meters toegeven en dat mag je niet laten gebeuren. Misschien kwam mijn versnelling iets te vroeg in de wedstrijd, maar ik mag toch tevreden zijn met de manier waarop ik deze Wereldbekercross heb aangepakt.”

Iserbyt verstevigt door zijn tweede plaats in Tábor zijn leiderspositie in de Wereldbeker. Volgende week zondag staat in Koksijde de volgende test op het programma voor de veldrijder. “Koksijde zal geen klus worden voor mij, want dat parcours ligt me niet zo goed. We zien wel waar ik zal eindigen aan de kust.”

Zondag treft de leider in de Wereldbeker de wereldkampioen wederom. Dan staat de Flandriencross in Hamme op het menu. “Ik verwacht hem zeker opnieuw”, zo sluit de West-Vlaming af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.