zondag 4 februari 2018 om 14:35

Iserbyt: “Mooi om te antwoorden met de pedalen”

Eli Iserbyt heeft in Valkenburg de wereldtitel veldrijden bij de beloften veroverd. In gesprek met WielerFlits vertelt hij dat de nieuwe wereldtitel hem tevreden stelt, zeker na een hoop kritiek het afgelopen seizoen.

Al vroeg in de koers greep Iserbyt de leiding om hem niet meer af te staan. Na kritiek op zijn prestaties smaakt de overwinning des te zoeter. “Dit doet heel veel deugd. Vorig jaar was er een beetje kritiek, dan is het mooi om te antwoorden met de pedalen. Dat heb ik vandaag wel gedaan denk ik”, vertelt hij. Aan het einde van de wedstrijd legde hij als zegegebaar zijn vinger op zijn mond, als gebaar naar de critici. “De mensen die niet meer in mij geloofden heb ik vandaag wel getoond dat het fout is van hen om dat te doen.”

Voor het komende seizoen ligt nog niet vast of hij bij de profs zijn wedstrijden gaat verrijden. Zelf zou hij graag zijn regenboogtrui tonen bij de beloften. “Ik denk dat het wel mooi is om rond te rijden in de regenboogtrui. We zullen nog zien maar ik denk dat ik daar wel even van ga genieten.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2018 14:41
edit wf: laat anti-supporteren achterwege
4 februari 2018 14:54
Beetje een te hoog voetbalgehalte dit interview. Past niet echt bij wielrenners/veldrijders in mijn ogen. Dat hij de kritiek heeft omgezet in een goede prestatie is klasse, maar laat dat vingertje maar achterwege. Maar goed hij is ook nog jong.
4 februari 2018 15:08
Sneu als je een overwinning zo moet vieren.
4 februari 2018 15:38
rancuneus mannetje
4 februari 2018 15:57
Jammer als je op 20-jarige leeftijd zo door het leven moet. Geen kritiek dit, want dat zou het alleen maar erger maken. Maar over een paar jaar zal hij het toch in perspectief moeten zien.
4 februari 2018 16:40
Terechte winnaar hoor maar mijn advies zou zijn omreacties van dit niveau (klein kind) achterwege te laten. Hij lijkt wel 7 jaar oud in z'n interviews vandaag.
4 februari 2018 18:18
Erg empathische reacties hier.

Die jongen is amper 20. Gewoon mooi, vingertje op de mond, niks mis mee. Maar ja, iedereen moet tegenwoordig een ideale schoonzoon zijn om niet afgekraakt te worden.
5 februari 2018 07:49
Wat is er mis met vinger op de mond? Kreeg na het WK vorig jaar ook gewoon veel kritiek, en doorheen dit seizoen was dit niet anders.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.