Iserbyt en Vanthourenhout sluiten vrede na akkefietje in Kortrijk

zaterdag 30 november 2019 om 19:15
Iserbyt en Vanthourenhout sluiten vrede na akkefietje in Kortrijk

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout was tijdens de Urban Cross zaterdag boos op Eli Iserbyt, maar de leider in de DVV Trofee had na afloop van de wedstrijd geen idee waar de frustratie bij zijn ploeggenoot vandaan kwam: “Ik heb geen idee, maar ik zag Mathieu van der Poel wegrijden, dus ik probeerde ernaar toe te rijden.”

“Misschien reed ik een gat op hem dicht, maar zijn gat was niet groot genoeg in zo’n snelle wedstrijd”, aldus Iserbyt in het flashinterview. “Het was ook aan mij om mijn plaats te verdedigen, dat heb ik goed gedaan.” De West-Vlaming deed met een vierde plaats in Kortrijk goede zaken voor het klassement.

Iserbyt weet verder nog niet of het akkefietje gevolgen zal hebben: “Ik weet niet of dat blijft hangen, maar het feit is dat ik eerste sta in de DVV Trofee en ook in de Wereldbeker. Een ploeg hebben met drie kopmannen is heel leuk, maar het is aan de ploegleiding om een keuze te maken wie de kopman is. Ik denk dat ik dat ben in de DVV Trofee en de Wereldbeker.”

Update 19.15
Michael Vanthourenhout heeft inmiddels gereageerd op het akkefietje met Eli Iserbyt. Via Twitter laat de veldrijder weten dat er inderdaad sprake was van enige frustratie, maar dat de twee het later hebben uitgepraat. “Ik geraakte wel degelijk even gefrustreerd toen Iserbyt een gaatje op mij dichtte, vandaar mijn, weliswaar te hevige, reactie. Maar dit is ondertussen uitgepraat en we laten het sowieso achter ons”, zo valt er te lezen.

Update 19.45
Eli Iserbyt bevestigde vlak daarna de vrede met Michael Vanthourenhout. “Het komt goed”, laat hij weten. “Volgende keer vliegen we er opnieuw in.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.