Iserbyt toont topvorm ook op Koppenberg: “Voelde als de perfecte wedstrijd”
foto: Cor Vos
maandag 1 november 2021 om 16:28

Iserbyt toont topvorm ook op Koppenberg: “Voelde als de perfecte wedstrijd”

Er stond maandag geen maat op Eli Iserbyt in de Koppenbergcross. Hij sloeg in de derde ronde zijn slag en kwam uiteindelijk solo over de streep op de Bult van Melden. “Ik was heel goed en zat meteen in mijn ritme. Het ging perfect”, glundert Iserbyt.

“Dit was een heel goede dag voor mij. Het zijn de twee zwaarste cross die we gehad hebben”, doelt hij ook op de cross van zondag in Overijse. “En ik ben blij dat ik ze allebei kon winnen. Ik voelde nog iets van gisteren, maar het voelde vooral als de perfecte wedstrijd voor mij.”

De eerste twee rondes trok de Europees kampioen nog op met Toon Aerts, maar na de derde ronde was de strijd beslecht. “Ik voelde mij niet echt bedreigd, omdat ik probeerde foutloos te rijden. Bergop wist ik mijn kloofje te slaan, daar was ik beter dan Toon. Maar Toon kan nog iets extra’s in de tweede helft, dat wist ik. Daarom was het zaak om alert te blijven en stevig door te rijden”, aldus de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal.

EK veldrijden
Het was voor Iserbyt officieel zijn laatste cross in het Europese kampioenentruitje. Volgende week verdedigt hij zijn titel op de VAM-berg in Drenthe. Hoe gaat hij zich nu voorbereiden op dat EK? “Ik ga toch bezig blijven. Als je nu stilvalt, is het moeilijk in gang schieten.”

“Dus ik zal rustig trainen en een stevige training inplannen. Dan zal het rap zondag zijn”, zegt Iserbyt, die weet dat hij topfavoriet is voor het EK. “Absoluut. Ik ben blij dat ik getoond heb dat ik de trui waardig was, maar ben niet van zins mijn trui af te geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.