Israel Cycling Academy bevestigt transfer Nils Politt
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 26 november 2019 om 15:58

Israel Cycling Academy bevestigt transfer Nils Politt

Nils Politt maakt de overstap naar Israel Cycling Academy. Alhoewel de transfer al langer in de lucht hing, werd de transfer pas dinsdag bekendgemaakt. Politt krijgt bij het aanstaande WorldTour-team een leidende rol in de voorjaarsklassiekers.

De Duitser is tevreden met zijn eenjarige contract: “Het is duidelijk dat de omstandigheden lastig waren voor de renners van Katusha-Alpecin, maar ik ben blij dat er nu een duidelijke situatie is. Ik ben heel blij om nu deel uit te maken van de Israel Cycling Academy en ik kijk ernaar uit om betrokken te raken bij dit project.”

De 25-jarige Politt was in 2019 een van de revelaties in de voorjaarsklassiekers, met een tweede plaats achter Philippe Gilbert in Parijs-Roubaix als absolute hoogtepunt. “Vorig jaar misten we bij Katusha-Alpecin veel ervaring, maar hier kan ik veel leren over het koersen in klassiekers. Met André Greipel en de andere sterke coureurs in het team denk ik dat we uitzonderlijk goede resultaten kunnen behalen.”

Kopman in de voorjaarsklassiekers
Kjell Carlström, manager van Israel Cycling Academy, kijkt ernaar uit om Politt bij het team te mogen verwelkomen. “Hij heeft bewezen om te kunnen meedoen om de prijzen in de klassiekers. Ik denk daarom dat hij een waardevolle toevoeging aan het team is. We zullen het team daarom ook rond hem bouwen”, zo eindigt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.