Israel Cycling Academy in zee met Factor, Astana en Cofidis gaan Italiaans

donderdag 28 november 2019 om 10:38
Israel Cycling Academy in zee met Factor, Astana en Cofidis gaan Italiaans

foto: Cor Vos (archief)

De transfermarkt van de fietsen draait op volle toeren. Israel Cycling Academy rijdt de komende drie jaar namelijk op Factor Bikes. Daarmee neemt de ploeg afscheid van De Rosa. Naast Israel Cycling Academy gaan ook Astana en Cofidis van fietsenfabrikant wisselen.

Factor-eigenaar Rob Gitelis en de ploeg zelf bevestigen dat het fietsenmerk een driejarig contract heeft getekend met Israel Cycling Academy. Het gaat voor komend seizoen om de Factor One en de 02 VAM-fietsen van Factor, beide met schijfremmen.

Factor Bikes kennen weg nog van de periode dat zij AG2R La Mondiale sponsorden in 2017 en 2018. Afgelopen seizoen waren ze partner van Roompot-Charles en Parkhotel Valkenburg.

Astana en Cofidis
Astana zal na de breuk met Argon 18 de overstap maken naar fietsen van Wilier Triestina, meldt Het Nieuwsblad. Dat Italiaanse merk sponsort ook al Total Direct Energie, de ploeg van onder meer Niki Terpstra.

Het Franse Cofidis neemt naar verluidt afscheid van het Italiaanse merk Kuota, om vanaf 2020 te gaan rijden op fietsen van De Rosa. Dat Italiaanse merk stond met lege handen omdat de samenwerking met Israel Cycling Academy stopte, maar lijkt via Cofidis nu toch de WorldTour in te gaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair