‘Israel Cycling Academy koopt WorldTour-licentie van Katusha’

maandag 16 september 2019 om 19:09
‘Israel Cycling Academy koopt WorldTour-licentie van Katusha’

foto: Cor Vos

Israel Cycling Academy staat op het punt om de WorldTour-licentie van Katusha-Alpecin over te kopen. Volgens Cyclingnews wordt de deal, die al rond zou zijn, binnen enkele dagen afgerond. Israel Cycling Academy neemt naast de licentie ook elf renners met een doorlopend contract over.

Katusha-Alpecin verkeert al langere tijd in onzekerheid over de toekomst. Er werd door ploegeigenaar Igor Makarov met meerdere ploegen gesproken over een samenvoeging, maar nu lijkt Israel Cycling Academy de gelukkige om Makarov te ‘verlossen’ van zijn ploeg. Israel Cycling Academy is nu nog ProContinentaal, maar steekt de ambitie om te rijden in de WorldTour niet onder stoelen of banken.

Elf renners van Katusha-Alpecin (Jens Debusschere, Jenthe Biermans, Enrico Battaglin, Alex Dowsett, Reto Hollestein, Dani Navarro, Nils Politt, Mads Würtz Schmidt, Dmitry Strakhov, Harry Tanfield, Rick Zabel) zouden behouden blijven. Daarnaast heeft Israel Cycling Academy op dit moment zeven renners met een doorlopend contract voor 2020, en Daniel Martin en Hugo Hofstetter al aangetrokken. Naar verluidt zou de Fin Kjell Carlström de teammanager worden van de fusieploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.