Israel Cycling Academy op Katusha-licentie naar WorldTour

woensdag 2 oktober 2019 om 18:24
Israel Cycling Academy op Katusha-licentie naar WorldTour

foto: Cor Vos

De deal tussen Israel Cycling Academy en Katusha-Alpecin is officieel beklonken. De Israëlische ProContinentale formatie maakte bekend dat de Zwitserse WorldTour-ploeg overgenomen wordt en dat op die licentie volgend jaar de stap naar het hoogste niveau wordt gemaakt.

Israel Cycling Academy treedt in 2020 toe tot de WorldTour, meldde de ploeg vandaag trots. De ploeg en het management van Katusha tekenden een overeenkomst, waardoor die stap mogelijk gemaakt is. Gereden wordt op de bestaande Katusha-licentie, die bovendien voor drie seizoenen is verlengd. De ploeg houdt vast aan de traditionele blauw-witte shirts, die in lijn met een nieuwe sponsorovereenkomst worden geleverd door kledingconstructeur Katusha.

Voor Israel Cycling Academy is dit een nieuwe stap in haar snelle ontwikkeling, nadat amper vijf jaar geleden begonnen werd in het continentale circuit. In 2017 promoveerde de ploeg al naar het ProContinentale niveau. “Enige tijd geleden zei ik dat Israel Cycling Academy vroeg of laat in de WorldTour zal rijden”, zegt mede-eigenaar Sylvan Adams in een perscommuniqué. “Ik kijk ernaar uit dat dit komend seizoen al het geval is.”

“Ik weet zeker dat deze stap onze kernvisie versterkt om de Israëlische wielersport te ontwikkelen op het hoogste niveau”, zegt mede-eigenaar en oprichter Ron Baron. “Het doet me genoegen om volgend jaar een Israëlische renner in de Tour de France te zien.” Teammanager en oud-renner Kjell Carlström: “Elk jaar is het team op zowel organisatorisch als sportief niveau gegroeid. We zijn klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.