Israel Cycling Academy slaat zijn slag: Daniel Martin tekent voor twee jaar

vrijdag 16 augustus 2019 om 16:03
Israel Cycling Academy slaat zijn slag: Daniel Martin tekent voor twee jaar

foto: Cor Vos

Israel Cycling Academy heeft een kopman voor de klimklassiekers en de grote rondes. Daniel Martin (32) heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij de Israëlische ploeg. De Ierse renner komt over van UAE Emirates, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen.

Het is opvallend dat Martin kiest voor Israel Cycling Academy, aangezien de klimmer al sinds zijn profdebuut voor Team Garmin uitkomt op het hoogste niveau. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije kiest echter voor een ProContinentaal avontuur. “Ik voel dat het tijd is om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, zo vertelt Martin in een perscommuniqué.

“Ik krijg de kans om bij te dragen aan het project van Israel Cycling Academy, maar het is ook een mogelijkheid om mijn carrière een kickstart te geven en nog beter te worden. De ploeg heeft ontzettend veel vertrouwen in me. Ik geloof dat we samen iets speciaals kunnen creëren. Ik heb nog altijd niet mijn piek bereikt, het beste moet nog komen”, zo belooft de aanvalslustige renner.

Teammanager Adams: “Dit is nog maar het begin”
Teammanager Sylvan Adams is in de wolken, nu de ploeg kan rekenen op een wereldtopper als Martin. “We zijn echt verheugd dat Dan heeft gekozen voor onze ploeg. Dan heeft in het verleden aangetoond dat hij klassiekers kan winnen, maar ook rittenkoersen”, aldus Adams, die nog niet klaar is met shoppen. “Dit is nog maar het begin.”

Martin wist dit seizoen nog top-10 te rijden in de Ronde van Valencia (vierde), de UAE Tour (zevende) en het Critérium du Dauphiné (achtste), terwijl de Ier zelfs tweede werd in de Ronde van het Baskenland. De renner van (nu nog) UAE Emirates presteerde echter ondermaats in de Ardennenklassiekers en de Tour de France.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.