Israel Cycling Academy wordt Israel Start-Up Nation
foto: Israel Start-Up Nation
woensdag 11 december 2019 om 10:59

Israel Cycling Academy wordt Israel Start-Up Nation

Israel Cycling Academy zal volgend jaar door het leven gaan als Israel Start-Up Nation, zo heeft de ploeg bekendgemaakt tijdens de teampresentatie in Tel Aviv. De formatie van Daniel Martin, André Greipel en Ben Hermans heeft verder het nieuwe tenue gepresenteerd voor aankomend seizoen.

Volgens het management van de gloednieuwe WorldTour-formatie is de nieuwe naam een verwijzing naar de technologische ontwikkeling in thuisland Israël. Israel Start-Up Nation zal volgend jaar met liefst dertig renners aan het nieuwe seizoen beginnen. De belangrijkste renners zijn, naast de eerder genoemde Martin, Greipel en Hermans, Nils Politt, Krists Neilands, Davide Cimolai en Daniel Navarro.

Nieuw tenue 
De ploeg zal ook in 2020 in een wit-blauw tenue rondfietsen, al zien we wel enkele wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen. Zo is het nieuwe shirt grotendeels wit met een blauwe baan over de borst. Verder is de keuze gevallen op overwegend blauwe mouwen. Dit jaar reden de coureurs nog rond met witte mouwtjes. Het tenue is geproduceerd door Katusha, nog altijd de kledingsponsor van de ploeg.

Verder zien we op het shirt de naam van Farnese Vini, het Italiaanse wijnbedrijf dat enkele jaren sponsor was van het ProContinentale Nippo-Vini Fantini. Enkele weken geleden werd al duidelijk dat Farnese Vini zou instappen als nieuwe sponsor van Israel Start-Up Nation. Verder koerst de ploeg volgend seizoen op fietsen van het merk Factor. De koersbroek is tot slot overwegend zwart.

Selectie flag-il Israel Start-Up Nation voor 2020 
flag-ch Matteo Badilatti
flag-fr Rudy Barbier
flag-be Jenthe Biermans
flag-ca Guillaume Boivin
flag-at Matthias Brändle
flag-ca Alexander Cataford
flag-it Davide Cimolai
flag-gb Alex Dowsett
flag-il Itamar Einhorn
flag-il Omer Goldstein
flag-de André Greipel
flag-be Ben Hermans
flag-fr Hugo Hofstetter
flag-ch Reto Holenstein
flag-ie Dan Martin
flag-us Travis McCabe
flag-es Daniel Navarro
flag-lv Krists Neilands
flag-il Guy Niv
flag-ca James Piccoli
flag-de Nils Politt
flag-ee Mihkel Räim
flag-fr Alexis Renard
flag-il Guy Sagiv
flag-ch Patrick Schelling
flag-au Rory Sutherland
flag-ee Norman Vahtra
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-dk Mads Würtz Schmidt
flag-de Rick Zabel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.