‘Israel-Premier Tech neemt Froome nu wel mee naar Tour de France, jaar na conflict met Woods’
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 09:34

‘Israel-Premier Tech neemt Froome nu wel mee naar Tour de France, jaar na conflict met Woods’

Chris Froome is zeker van zijn plekje in de selectie van Israel-Premier Tech voor de Tour de France. Dat schrijft L’Équipe. Vorig jaar werd de Brit nog thuisgelaten voor de Ronde van Frankrijk, volgens de Franse krant na een conflict met Michael Woods. Beide renners hebben het gerucht inmiddels ontkend.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Terug naar 2023. Woods kende destijds een uitstekende aanloop naar de Tour de France, met een tweede plaats in de CIC-Mont Ventoux en de eindzege in La Route d’Occitanie. De destijds 36-jarige Canadees eiste daarop dat hij een volledige ploeg – zónder Chris Froome – in zijn dienst kreeg tijdens de Ronde van Frankrijk. En dus zagen we de viervoudig Tourwinnaar niet aan de start in Bilbao. “Chris kende daarop een slechte periode”, zegt een naaste van Froome tegen L’Équipe. “Hij zag die klap niet aankomen.”

Woods won de etappe naar de Puy-de-Dôme, maar speelde in het klassement geen rol van betekenis. De ploegbazen, onder wie eigenaar Sylvan Adams, waren hier niet tevreden mee, weet L’Équipe. Het optreden van Woods zou publicitair van veel minder waarde zijn dan de aanwezigheid van Froome. Om die reden wil Israel-Premier Tech dat Froome dit jaar wel weer aan de start staat van de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Woods, die een hersenschudding opliep bij een val in de eerste week van de Giro, ‘past minder in de plannen van de staf’, aldus L’Équipe.

Froome en Woods hebben inmiddels beiden gereageerd op het bericht van L’Équipe. Volgens hen klopt het verhaal niet. “Dit is nieuws voor mij”, schrijft Froome, die moet lachen om het gerucht. “Wat jij, Michael Woods?” Woods stemde vervolgens in met Froome: “Haha, hetzelfde hier, vriend.”

Weinig wedstrijddagen
Froome is momenteel actief in het Critérium du Dauphiné. Vorige week maakte hij zijn rentree in de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes met een 47e plaats. De Brit had toen twee en een halve maand niet gekoerst, nadat hij bij een val in Tirreno-Adriatico een scaphoïdfractuur had opgelopen. Voor Tirreno-Adriatico reed hij enkel de Tour du Rwanda, die hij als nummer 27 van het algemeen klassement afsloot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.