Italiaanse hoop Nibali: “Yates heeft de meeste indruk op mij gemaakt”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 16:55

Italiaanse hoop Nibali: “Yates heeft de meeste indruk op mij gemaakt”

Met Tom Dumoulin, Primož Roglič en Miguel Ángel López is de kans op een niet-Italiaanse Girowinnaar aanwezig, maar het thuispubliek hoopt vooral op een knalprestatie van Vincenzo Nibali. De tweevoudig kampioen is een van de favorieten voor de eindzege, maar zelf verwacht hij veel van een Brit. “Simon Yates heeft de meeste indruk op mij gemaakt”, tekent Cyclingnews op uit de mond van Nibali. 

Yates leek vorig jaar al op weg naar de eindzege in de Giro d’Italia, maar de renner van Mitchelton-Scott ging kopje onder in de slotweek. “Hij is sindsdien gegroeid als renner”, zo ziet Nibali. “Hij is volwassener geworden.” Maar toch houdt de kopman van Bahrain Merida niet alleen rekening met Yates.

Vraagtekens bij Roglič en Dumoulin 
Zo dient Nibali ook af te rekenen met Primož Roglič, die onlangs nog op indrukwekkende wijze de Ronde van Romandië wist te winnen. “Roglič is het hele seizoen al goed, maar vorig jaar reed hij in de Tour een mindere slotweek. Zijn laatste tijdrit was niet geweldig. Dat kan ook in deze Giro gebeuren”, zo denkt de Italiaan.

“Zeker als het een zware wedstrijd zal worden. Tom Dumoulin is ook een gevaarlijke klant, maar hij krijgt het wellicht lastig in het hooggebergte. Laten we het hopen, aangezien hij net als Roglič kan terugvallen op de afsluitende tijdrit”, aldus Nibali, die een goede voorbereiding achter de rug heeft.

Kan Vincenzo Nibali zijn derde Giro winnen? – foto: Cor Vos

Goede voorbereiding 
De tweevoudig Girowinnaar eindigde namelijk als derde in de Tour of the Alps, om vervolgens nog achtste te worden in Luik-Bastenaken-Luik. “Ik begon het seizoen met een achterstand, maar inmiddels heb ik een goede voorbereiding achter de rug. Ik ben klaar om mijn derde Giro te winnen, al zal het niet gemakkelijk worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.