Italiaanse junior Jacopo Venzo (17) overleden na valpartij in Oostenrijkse koers
zaterdag 22 juli 2023 om 09:31

Italiaanse junior Jacopo Venzo (17) overleden na valpartij in Oostenrijkse koers

Triest nieuws uit Oostenrijk. Daar is bij een zware valpartij tijdens etappe 1b van de Junioren Rundfahrt de 17-jarige Jacopo Venzo om het leven gekomen. Zijn ploeg Campana Imballagi-Geo & Tex-Trentino reageert geschokt.

Het ongeluk gebeurde in de afdaling van de Mistelbacher Berg, die drie keer in het parcours lag in de rit van Haid naar Marchtrenk. Vanwege de reddingsoperatie van Venzo werd de wedstrijd stilgelegd en uiteindelijk geannuleerd. De junior werd nog naar het ziekenhuis in Linz gebracht, maar overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

“Met tranen in onze ogen en een gebroken hart delen wij mee dat onze junior Jacopo Venzo ons heeft verlaten. Hij is gisteren tijdens de eerste etappe van de Junioren Rundfahrt het slachtoffer geworden van een zeer zware valpartij”, schrijft zijn ploeg in een statement op Facebook.

“Jacopo was een buitengewone jongen, met een toekomst die geschreven moest worden in de sport en in het leven. Daarom doet het nog meer pijn. Als ploeg verzamelen wij ons rond familie, vrienden en iedereen die van Jacopo hield en op dit moment immense pijn heeft.”

Ciao Jacopo, bedankt voor de leuke tijd samen. Je kunt je niet voorstellen hoeveel we je zullen missen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.