Ivar Slik kraait victorie in derde etappe Tour of Fuzhou

dinsdag 19 november 2019 om 08:33
Ivar Slik kraait victorie in derde etappe Tour of Fuzhou

foto: SHIFT Active Media

Net als vorig jaar heeft Ivar Slik (Monkey Town-à Bloc) de derde rit van de Ronde van Fuzhou gewonnen. De Nederlander won de 113 kilometer lange etappe door medevluchter Kirill Sveshnikov te verslaan in een sprint-à-deux.

Dit Slik uitgerekend de derde etappe van de Chinese 2.1-koers wint is opvallend. Vorig jaar wist hij tijdens de derde rit namelijk ook al het laken naar zich te te trekken. Voor de Noord-Hollander is het zijn derde UCI-zege van het jaar. Eerder won hij al de proloog en de eerste etappe van de Ronde van Roemenië. Slik schreef ook de Profronde van Noord-Holland op zijn naam, al is dat geen UCI-wedstrijd.

Het waaide flink in het oosten van China. Maar dat deerde zeven renners niet om er op uit te trekken op het parcours. Onder hen Slik en Sveshnikov. Deze twee renners wisten de anderen in de finale aan de oevers van de Mijiang-rivier af te schudden en ook wisten ze het jagende peloton voor te blijven. Slik toonde zich aan de meet de snelste.

foto: SHIFT Active Media

Ook Miao Chengshuo en (Hengxiang) en Charles Page (Canyon dhb p/b Bloor Homes) bleven nog uit de greep van het peloton. Het was Page die de derde stek op het erepodium in de wacht sleepte. Ilya Davidenok blijft ook na de derde rit leider in het klassement.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.