Spekenbrink over Preidler: “Moeten niet denken dat alleen engeltjes bij ons willen rijden”
Iwan Spekenbrink tijdens de ploegenpresentatie van Team Sunweb in Berlijn - foto: Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 08:52

Spekenbrink over Preidler: “Moeten niet denken dat alleen engeltjes bij ons willen rijden”

De dopingbekentenissen van Georg Preidler en Stefan Denifl slaan in de wielerwereld in als een bom.  Zo ook bij Team Sunweb, de vroegere werkgever van Preidler. “Dit is zeer teleurstellend, ik word hier verdrietig van”, zegt ploegbaas Iwan Spekenbrink in gesprek met De Telegraaf in reactie op de bekentenis van de Oostenrijker.

Preidler was van 2013 tot en met 2017 actief voor de formatie van Spekenbrink. In zijn laatste jaar was hij één van de coureurs die tijdens de Giro d’Italia Tom Dumoulin bijstond op weg naar de eindzege. Spekenbrink geeft in het interview met de wakkere ochtendkrant aan geschokt te zijn over het nieuws van zijn ex-renner: “Dit is een op het oog jonge normale kerel die we destijds bij de ploeg hebben gehad en van wie je dit soort dingen niet verwacht. Als je dit dan hoort, denk je alleen maar: dit is superslecht voor de wielersport.”

“We blijven controles verscherpen”
In zijn bekentenis verklaart de Oostenrijker niet te hebben gebruikt tijdens zijn tijd bij Team Sunweb. “Bij ons werd hij regelmatig gecontroleerd”, vervolgt de 43-jarige manager van Team Sunweb, dat een zeer strikt beleid hanteert op gebied van doping . “Maar wij moeten ook niet denken dat alleen engeltjes bij ons willen rijden, en wij kunnen niet roepen dat we nooit een coureur zullen hebben die positief is”, waakt Spekenbrink voor naïviteit. “Wat we kunnen en blijven doen is de controles verscherpen. Daarom werken wij als ploeg intensief samen met het Duitse dopingagentschap NADA.”

De Oostenrijkse dopingzaak kwam afgelopen week aan het rollen. Het draait in de zaak vooral om de Duitse arts Mark Schmidt, die in het verleden actief was als ploegdokter van Gerolsteiner. In navolging van zijn bekentenis is Preidler met onmiddelijke ingang vertrokken bij Groupama-FDJ.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.