Jaarmarktcross Niel (11 november) op nieuw parcours, uiteraard zonder publiek

woensdag 28 oktober 2020 om 10:45
Jaarmarktcross Niel (11 november) op nieuw parcours, uiteraard zonder publiek

© Cor Vos

Tenzij het coronavirus er anders over beslist, wordt ook dit jaar op 11 november de Jaarmarktcross in Niel gereden. De cross maakt voor het eerst deel uit van de Superprestige en presenteert een nieuw parcours.

“We lopen al een tijdje met een aantal alternatieve plannen voor ons parcours in het achterhoofd” vertelt Ronald Spagnaerts, event manager van de Jaarmarktcross binnen de Nielse eventraad. “Eén van de alternatieven situeert zich tussen de Antwerpsestraat, Landbouwstraat en Kwaede Wielstraat. Eerder dit jaar waren er verkennende gesprekken met Agentschap Natuur en Bos. Zij zijn eigenaar van de groenzone aan de Landbouwstraat. Al vrij snel groeide het idee van een combinatie speelbos/belevingspad en de Jaarmarktcross.”

“Passage door dorpskern lag moeilijk”
“Het corona-virus heeft de plannen versneld”, aldus eventraad-voorzitter Davy Truyts. “Een parcours in de dorpskern met meer dan duizend inwoners én een rust- en verzorgingstehuis lag moeilijk. Daarenboven werden de plannen voor het belevingspad snel concreter. Er werd een crossparcours gefinaliseerd dat een groot deel van het pad volgt. In overleg en op vraag van Natuur & Bos werden een aantal wijzigingen doorgevoerd om vervolgens de goedkeuringen en machtigingen af te leveren. Ook met de andere eigenaars waarover het parcours komt, werden afspraken gemaakt.”

“Zo gaan we terug naar de roots van onze Jaarmarktcross”, voegt burgemeester Tom De Vries toe. “Exact 15 jaar geleden hebben we een laatste keer de cross op het einde van de Landbouwstraat het bos laten induiken. Daarnaast is het al meer dan 20 jaar geleden dat de cross vertrek en aankomst kende op de Antwerpsestraat. Iets dat we in 2020 dus opnieuw doen. Helaas zonder publiek deze keer.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone